10.11.2015 00:25

Lucrări importante de infrastructură în sudul județului

Lucrări importante de infrastructură în sudul județului
Galerie foto

❚ Vești foarte bune vin dinspre podul de la Finta, obiectiv unde lucrările de repunere în siguranță vor fi terminate în maximum două săptămâni

A.M.P.

 


 

Ieri, vizită maraton a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, în sudul județului Dâmbovița. Șeful administrației județene „a luat pulsul” și a verificat în teren stadiul lucrărilor la nu mai puțin de șase obiective, respectiv: lucrările la asfaltarea DJ 720A, pe sectorul Buc- șani-Mărcești (intersecție drum „Zimbrărie” - intersecție DC 28), reabilitarea podului peste Ialomița de la Finta (pe DC 31), modernizarea DC 31 Bilciure ști-Finta și a DJ 711 E Bilciurești- Ibrianu-Cornești, totodată fiind vizitate și stadiile de asfaltare de pe tronsoanele DJ 101 B, Lucianca-Niculești și DJ 701 B, Crevedia-Ciocănești.

Lucrările de la podul afectat de la Finta sunt finanțate prin fonduri guvernamentale și fonduri de la CJD, iar celelalte lucrări se derulează fie cu bani de la bugetul Consiliului Județean, fie în asociere CJD cu consiliile locale (cum este cazul la modernizarea DC 31 Bilciurești-Finta, unde ambele administrații contribuie cu diverse procente din suma totală). La primul obiectiv verificat ieri în teren, respectiv șantierul de pe tronsonul de drum Bucșani – Mărcești, șeful administrației județene a precizat:

„Suntem pe DJ 720A, am invitat și pe cei doi primari care sunt direct interesați de starea acestui drum, pentru că bălenarii sunt aici în majoritate proprietari de terenuri. Administrativ ne aflăm, cel puțin în parte, pe raza comunei Bucșani. Drumul se afla într-o situație groaznică chiar pe anumite locuri, și locuitorii din Băleni, și cei din Bucșani și cei din Mărcești Finta mi-au solicitat în repetate rânduri să intervenim. Avem lucrări de pregătire în vederea asfaltării, asfaltul a fost acolo unde nu se mai puteau face reparații. Avem un proiect de 4,5 km asfaltare care va fi făcută în primăvara anului viitor. Complementar pregătim un proiect de 8 km asfaltare, până la primăria veche de la Finta”, a explicat Adrian Țuțuianu.

Vești bune vin și de la Finta, unde podul grav afectat de calamitățile din primăvara anului 2014 revine la… viață și este redat traficului în siguranță:

„Aici sunt lucrări de reabilitare după calamitățile din anul 2014. Sunt lucrări făcute de CJD, valoarea este de 1,6 milioane lei, ele sunt aproape de finalizare. Lucrarea va fi finalizată în următoarele două săptămâni, de aproape o lună pe zonă se circulă”, a punctat președintele CJD Adrian Țuțuianu.

Vizita de ieri a cuprins și un eveniment inaugural, în comuna Niculești. Aici, după eforturi administrative, a prins contur un teren de minifotbal cu gazon artificial, mult așteptat în special de tinerii comunei. Valoarea investiției inaugurate ieri se ridică la suma de 100.000 euro, cuprinzând și o clădire anexă și împrejmuirea terenului, proiectul de investiții fiind derulat prin GAL „Drumul Cricovului”.