16.04.2024 00:20

Lovituri sub centură… electorale

Lovituri sub centură… electorale
Galerie foto

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

Adică într-o stare economică, socială și morală fără rost și în care ne-au adus stăpânii globalizării/ „noua ordine mondială”, care au ceva de smuls de la România, lăsând-o în sărăcie și sclavaj perpetuu. Iar idioții utili, cică ăștia fiind produsul băștinaș al „clasei politice”, ajunși la guvernanța Românabsurdistanului (da, cu obstinație justificată voi continua să folosesc această categorisire politico-geografică până când, poate, doar bunul Dumnezeu va salva această țară pe care El a binecuvântat-o și românii care au reușit/reușesc să pună mâna, una ucigașă, pe „butoanele puterii” au trădat-o/o trădează) dau buzna să se închine cu grețoasă obediență pe la Înaltele Porți euroatlantice. Unul dintre ei astăzi, se târăște în genunchi în speranța de a i se pune pe cap coronița vreunei funcții (cu imunitate) de la NATO ori de pe la comanda UE.

Însă spectacolul cel mai odios și înjositor este oferit de lupta electorală de o feroce sălbăticie în care, de la pârile de la DNA și DIICOT la înjurătura publică, și nu numai, este pus la bătaie un întreg arsenal de procedee capabile să elimine din cursa electorală adversarul politic. Știu, mi se va răspunde că oriunde pe mapamond la fel se petrec lucrurile. Dar de ce trebuie să imităm ca maimuțele pe alții? Sau morala democratică nu există niciunde, democrația fiind o invenție pentru proști? Alo, băi aștia din „clasa politică”, treziți-vă! Ori nu sunteți în stare? Orice lovitură… electorală sub centură este o lovitură asasină împotriva poporului român.

 

 

George Coandă