26.02.2024 00:10

Longo încă speră la play-off

Longo încă speră la play-off
Galerie foto

* „Se simte o presiune, ostilitate, dar nu din partea suporterilor”, a spus antrenorul Chindiei

 

Chindia Târgoviște a remizat, 0-0, sâmbătă, pe stadionul „Eugen Popescu”, cu Metaloglobus București, în etapa cu numărul 16 din această ediție a ligii secunde. Formația dâmbovițeană era obligată să câștige toate punctele puse în joc, fiind implicată în lupta pentru un loc de play-off, însă nu a oferit un joc solid, a avut o singură ocazie importantă, șutul lui Fedele din lovitură liberă, și a obținut un singur punct. Chindia încă păstrează șanse pentru locul 6, dar urmează o nouă partidă complicată, deplasare la Unirea Dej.

„Meciul a fost controlat”

Diego Longo consideră că echipa lui poate prinde un loc de play-off, dar că presiunea din jurul Chindiei afectează jocul elevilor săi. „E o presiune foarte mare, e greu să jucăm. Meciul a fost controlat, dar ne-a fost frică la ultima pasă. Degeaba am controlat meciul, trebuia să câștigăm. A fost și cartonașul roșu, când trebuia să forțăm mai mult. Am încercat, dar nu a fost ușor. Rămân trei victorii de obținut. Sunt șanse la play-off, încă putem obține 10 puncte din patru etape. Echipa face 9 puncte, cine e împotriva echipei, nu face. Echipa face tot ceea ce poate, pentru a obține 9 puncte. Jocul a suferit în meciul acesta, trebuia să ne luăm mai multă responsabilitate în ultima treime. Nu e ușor când ai atât de multă presiune pe tine. Eu vorbesc doar despre meci, despre jucătorii care au fost aici. Pentru nivelul lui Matiș, a greșit mult în acest meci. Avem jucători care pot să facă diferența, dar în acest meci nu au reușit ceea ce am pregătit înainte. Noi mergem la Dej să câștigăm. Ne pregătim cum putem, ca să câștigăm. Vom analiza jocul, au fost atât aspecte pozitive, cât și negative în acest meci. A venit Pesic, iar lotul e închis. Nu sunt aici să critic, eu sunt antrenor, trebuie să țin un echilibru. Ne pregătim pentru meciul următor. N-am făcut ceea ce putem face, dar încercăm mai mult la următorul. Meciul era în mâna noastră, știm ce am greșit, dar sunt optimist, pentru că știu cum se pregătește echipa. Problema nu e numai pe teren, dar trebuie să ne izolăm puțin de presiunea din jurul echipei. Le mulțumim suporterilor, pentru că sunt lângă noi. Se simte o presiune, ostilitate, dar nu din partea suporterilor”, a spus antrenorul Chindiei.

Zicu: „Ne doream să câștigăm”

De partea cealaltă, antrenorul echipei Metaloglobus, Ianis Zicu, a fost de părere că echipa pe care o pregătește a dominat jocul. „O partidă echilibrată, nu a fost un joc frumos, nu au fost ocazii mari. Cred că am avut un 10% în plus față de Chindia, atât 11 contra 11, cât și în superioritate numerică. Noi suntem într-o situație dificilă, am venit cu gândul să câștigăm. Am încercat mereu să respect fotbalul. În momentul acesta, Chindia nu arată ca o echipă care să promoveze. A fost și aroganță în declarații înainte de această partidă, că vor câștiga sigur, nu știu de unde a fost această încredere. Poate a încercat Diego să transmită încredere public jucătorilor. Trebuie să fim mai echilibrați în declarații, pentru că nu știm niciodată ce se va întâmpla. Eu am sperat din primul minut, nu am stat în careul nostru, nu am așteptat dominarea Chindiei. Nu am luat cele mai bune decizii în ultima treime, ne doream să câștigăm. E puțină dezamăgire, pentru că am avut superioritate în finalul partidei. Situația e complicată, sperăm să facem puncte cât mai rapid, pentru că nu mă mulțumește locul din clasament”.

 

 

 

Cosmin Sava