16.07.2015 00:10

Liviu Mihai vrea la Chindia

Liviu Mihai vrea la Chindia
Galerie foto

❚ „Fițaru” vine de la prima ligă, de la CSMS Iași, care l-a cumpărat anul trecut cu 60.000 lei de la Unirea Slobozia. A mai evoluat pentru Petrolul Ploiești, CSM Ploiești, Farul Constanța, Chindia sau FCM Târgoviște ❚ Chindia a mai pus ochii și pe Bogdan Vasile, un mijlocaș defensiv împrumutat de Academia Hagi la FC Voluntari, care a mai evoluat și pentru Steaua Under 19, în UEFA Young League ❚ La sugestia asociaților, Chindia nu va plăti pentru a transfera jucători. Nici măcar 2.000 lei, cât a solicitat Urban Titu pentru Cristi Neguț. Un joc al orgoliilor, din care pierde fotbalistul

COSTIN MIHAI

 


 

Chindia începe să se miște pe zona transferurilor, iar în zilele următoare va semna înțelegeri contractuale cu mai mulți fotbaliști interesați. Marius Ene, golgeterul Ligii a II-a din sezonul trecut, a participat deja la primele antrenamente sub comanda lui Nicu Croitoru, urmând să-și rezolve ultimele detalii cu fosta echipă, FC Voluntari.

„Ar vrea să se tragă spre casă, el fiind din Moreni. Dacă cei de la Voluntari nu-i vor cere să continue colaborarea la nivelul primei ligi, atunci a transmis că va semna cu noi”, a comentat subiectul președintele Marcel Ghergu.

Surprize de la Dobre și Pătru?

În paralel, Chindia negociază cu un alt dâmbovițean bine cotat, Liviu Mihai (27 de ani), care a evoluat ultima dată pentru primdivizionara CSMS Iași. Moldovenii l-au transferat la începutul anului trecut de la Unirea Slobozia, pentru 60.000 lei. „Fițaru” a mai evoluat pentru Petrolul Ploiești, CSM Ploiești, Farul Constanța, Chindia sau FCM Târgoviște.

„I-am explicat ce-i putem noi oferi. El vine totuși de la Liga 1, obișnuit cu salarii de un alt nivel, dar sper să ne înțelegem. Este un fotbalist cu experiență, care și-ar dori să joace din nou pentru echipa din orașul natal”, a mai spus Ghergu.

Chindia s-a orientat către fotbaliști cu CV, mai ales că Pătru, Dobre sau Vătavu nu au semnat încă noi angajamente. Nu ar fi exclus să asistăm la surprize din partea unora, care și-ar putea urma consoartele. Soția lui Dobre predă în țările arabe, iar prietena lui Pătru, baschetbalista Ancuța Stoenescu, a semnat cu ICIM Arad.

Chindia nu dă bani pe Neguț

Chiar dacă nu se mai încadrează la Under 19, având 20 de ani, Chindia i-a mai dorit în această vară pe Ștefan Covalschi (FC Olt) și Cristi Neguț (Urban Titu). Cu toate că primul este mai greu de adus, având o situație mai complicată cu formația din Slatina, are șanse mai mari de a ajunge sub Turn decât Neguț. Urban a solicitat pe ultimul o sumă de bani, sursele noastre spun că numai 2.000 lei, însă Chindia nu e dispusă să-i achite nici pe aceștia, mai ales unei echipe din același județ.

Asociații s-au exprimat clar că nu se vor da bani pe fotbaliști, în schimb cluburile care-i cedează rămân cu drepturile asupra lor, în cazul transferurilor următoare. Exact cum s-a procedat în cazul jucătorilor aduși de la FCM Târgoviște. Oficialii de la Titu au refuzat la rându-le propunerea celor de la Târgoviște, iar Cristi Neguț nu a putut ajunge la Chindia pentru... 2.000 lei! E mai degrabă un joc al orgoliilor, din care pierde fotbalistul. 20 de ani are și Bogdan Vasile, un mijlocaș defensiv atractiv pentru Chindia. Sezonul trecut a fost împrumutat de Academia Hagi la FC Voluntari, însă a mai evoluat și pentru Steaua Under 19, în UEFA Young League.