27.07.2016 00:10

Liviu Gligoraș a demisionat

Liviu Gligoraș a demisionat
Galerie foto

❚ Informația a fost confirmată de Ciprian Iugulescu, celălalt vicepreședinte al CJA, prezent la ultima ședință a Biroului de comisie. „Liviu Gligoraș a anunțat atunci că a luat decizia de a renunța” ❚ Prin retragerea lui Gligoraș, Tudor Emil și-a atins obiectivul de a-l elimina din AJF, iar Ioan Negoescu poate rămâne șef peste CJA Dâmbovița ❚ „Dacă Negoescu ar avea coloană vertebrală, și-ar da demisia sau i-ar spune căpeteniei de la AJF, așa cum ar fi trebuit s-o facă de la început, că el lucrează cu cine crede de cuviință”, a comentat foarte dur pe site-ul ziarului fostul arbitru Dan Mihălăchioiu ❚ Pus într-o postură delicată, Țuți Negoescu și-a ieșit din fire după toate cele apărute în ultimele zile. „Tot ce ați scris sunt niște baliverne. Cum baliverne sunt și cele spuse de Liviu Gligoraș. Lăsați-mă să-mi fac treaba!” ❚ Oamenii din CJA au început să vorbească, chiar dacă nu toți au curajul lui Gligoraș, să-și asume declarațiile în mod public. „Cine credeți că a comandat înlocuirea la anumite meciuri a lui Marius Chițu, cu Adrian Ionescu, și a lui Ionuț Iugulescu, cu Dan Petre?”

COSTIN MIHAI

 


 

Tudor Emil poate respira ușurat. Liviu Gligoraș și-a anunțat retragerea din funcția de vicepreședinte al Comisiei Județene de Arbitri Dâmbovița, astfel că și-a atins obiectivul de a-l elimina din AJF, iar Negoescu poate rămâne șef peste CJA. Informația a fost confirmată de Ciprian Iugulescu, celălalt vicepreședinte al CJA, prezent la ultima ședință a Biroului de comisie. „Liviu Gligoraș a anunțat atunci că a luat decizia de a renunța”, a confirmat Iugulescu.

„Întrebați-l pe Negoescu ce decizie am luat. Am spus o dată ce am avut de spus, așa că nu mai are rost să repet cum stau lucrurile la comisie și în asociație. Din acest moment nu mai am nimic de declarat”, a transmis Gligoraș în ziarul de ieri, care a ales o retragere demnă. Îi vom respecta decizia și nu-l vom mai aborda, în schimb vom rămâne deschiși pentru orice va dori să transmită. Liviu Gligoraș a dezvăluit public că Tudor Emil intervine peste activitatea CJA și chiar la nivelul delegărilor.

„Alți doi membri ai Biroului CJA au vrut să se retragă”

„Văzând decizia și ascultând argumentele lui Gligoraș, alți doi membri ai Biroului au vrut să-i urmeze exemplul, însă apoi s-au întors din drum și au anunțat că vor continua. Probabil s-au speriat când a spus Negoescu pe un ton dur că cine va pleca nu mai are ce să caute în AJF”, au transmis sursele noastre. O să vorbim într-un articol viitor și despre cei care au fost la un pas să plece din CJA, alături de Gligoraș.

„Și cum Negoescu a devenit marioneta lui Tudor, pentru a se menține în funcția ce o are, va mai călca pe un «cadavru». Mi-e greu să înțeleg cum a putut acest fost OM, respectat și apreciat cu ceva timp în urmă, să se schimbe într-un asemenea hal. Gligoraș, cu rele și bune, ca de altfel fiecare dintre noi, a avut puterea și curajul să recunoască un lucru de toți știut, și anume că Tudor se bagă peste activitatea CJA. În aceste condiții, dacă Negoescu ar avea coloană vertebrală, și-ar da demisia sau i-ar spune căpeteniei de la AJF, așa cum ar fi trebuit s-o facă de la început, că el lucrează cu cine crede de cuviință. Dar cum și el s-a transformat, nu cred ca se va întâmpla. Delegările arbitrilor se fac la cerere, mai ales sau cu precădere în cazul unor echipe, iar vinovați pentru asta sunt cei care acceptă dispozițiile, fiindcă el (n.r. se referă la Tudor Emil) este cel care «ghidonează» și delegările”, a comentat foarte dur pe site-ul ziarului fostul arbitru Dan Mihălăchioiu, cel mai puternic susținător al lui Țuți Negoescu la alegerile pentru funcția de președinte al AJF Dâmbovița, din toamna anului 2013.

Negoescu rezistă tot mai greu

Pus într-o postură delicată, Ioan Negoescu și-a ieșit din fire după toate cele apărute în ultimele zile.

„Tot ce ați scris sunt niște baliverne. Că voi fi schimbat, că mi s-a impus de președintele Tudor să renunț la Gligoraș, că se intervine peste activitatea Comisiei Județene de Arbitri sau la nivelul delegărilor. Cum baliverne sunt și cele spuse de Liviu Gligoraș, că președintele Asociației Județene de Fotbal a schimbat arbitrul finalei de Cupă. Cristi Grigorașcu a stabilit că nu poate arbitra Ioana Mihălăchioiu. Până la urmă, a făcut delegările pentru două etape și o finală de Cupă, nu înțeleg pentru ce se fac atâtea discuții! Vă încălzește dacă îmi dau demisia? Aveți o bucurie mare dacă se va întâmpla asta? Lăsați-mă să-mi fac treaba!”, a reacționat destul agitat președintele CJA Dâmbovița.

E clar că are de gestionat o situație care se complică, de vreme ce a rămas fără unul dintre cei mai importanți colaboratori. Să nu uităm că până și secretarul comisiei, Constantin Marinescu, a anunțat săptămâna trecută că nu se va mai implica la fel de mult precum anii trecuți.

Arbitri schimbați într-un mod dubios

Oamenii din CJA au început să vorbească, chiar dacă nu toți au curajul lui Liviu Gligoraș, să-și asume declarațiile în mod public. În schimb, îl confirmă pe cel care tocmai a renunțat la poziția de vicepreședinte al comisiei.

„Se știe că președintele Tudor Emil intervine în activitatea comisiei și la nivelul delegărilor de arbitri. Vă dau două exemple, pentru a înțelege cum stau lucrurile. Marius Chițu a apărut pe site ca arbitru la un meci de promovare Unirea Ungureni – AS Doicești, iar Ionuț Iugulescu la un joc Avicola Tărtășești – Libertatea Urziceanca. Cine credeți că a comandat înlocuirea lor cu Adrian Ionescu, respectiv cu Dan Petre? Negoescu în niciun caz. Câtă vreme este de acord cu modul de lucru al lui Tudor Emil, e normal să-și piardă colaboratorii de la CJA”.

Sunt recuzați arbitrii într-un mod regulamentar?

Recuzarea Ioanei Mihălăchioiu de către oficialii echipei din Gura Șuții, care au amenințat că nu se vor mai prezenta la finala județeană a Cupei cu Flacăra Moreni, rămâne un subiect comentat cu intensitate. Iată cum o face fostul arbitru Dan Mihălăchioiu, soțul Ioanei.

„Recuzarea este un act unilateral și se face înainte de începerea unui campionat. Ce s-ar întâmpla sau cum ar rezolva situația cei care vin și dau aceste explicații puerile, în momentul în care orice echipă implicată în fenomenul «fotbal», după delegarea arbitrilor, ar spune că nu se va prezenta la meci, dacă acesta va fi oficiat de X sau Y? Sau s-a ajuns acolo încât delegările arbitrilor se fac la cerere?”.

Interesant este că Ioana Mihălăchioiu nici măcar nu a fost anunțată ca arbitru la acel meci, dar a fost recuzată imediat. „Am auzit pe surse că Ioana va fi arbitru la meciul cu Flacăra”, a fost simpatic de sincer primarul-antrenor de la Gura Șuții, Constantin Dinu.