31.03.2020 00:20

Lipsa medicamentelor din farmacii

Lipsa medicamentelor din farmacii
Galerie foto

❚ Problema vizează în mod special lipsa din ce în ce mai acută a medicamentelor necesare bolnavilor de diabet, unde cererea este foarte mare ❚ Farmaciile din județ nu se confruntă doar cu lipsa de medicamente, ci și cu cea a echipamentelor medicale, esențiale în această perioadă de criză sanitară ❚ „Colegiul Farmaciștilor Dâmbovița împreună cu Colegiul Medicilor vor oferi în această perioadă dificilă celor 280 de farmaciști și 600 de asistenți de farmacie: 10.000 de măști, 180 de cutii cu mănuși, 300 de vizier și 10 termometre”, a anunțat deputatul PSD Carmen Holban

 

ȘTEFAN KHALIL

 


 

Recent, într-o conferință de presă online, deputatul Carmen Holban a ridicat problema lipsei medicamentelor în farmacii! Cele mai multe dintre ele sunt cele de diabet, unde cererea este foarte mare. Membră a Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaților, Carmen Holban, a mai punctat faptul că lipsa aceasta de medicamente ar putea să ducă și la întreruprea de tratamente a multor pacienți bolnavi, mai ales a celor care suferă de diabet, iar urmările pot fi grave. Carmen Holban a mai declarat că farmaciile din județ nu se confruntă doar cu lipsa de medicamente, ci și cu cea a echipamentelor medicale, esențiale în această perioadă de criză sanitară.

„Ne mai confruntăm și cu lipsa echipamentelor medicale”

,,Lipsa medicamentelor cu circuit deschis face ca pacienții dâmbovițeni să se confrunte cu o lipsă a medicației corespunzătoare tratamentului de care au nevoie. Amintesc astfel că pe piață există o lipsă de medicamente, cum ar fi Euthiroxul, care este necesar glandei tiroide. De asemenea, sunt lipsă deficitară medicamentele pentru diabet, aici mă refer la Xiofor, Cconcor, Betalox, Tamiflu care este cel mai esențial și Hidroxiclorachină. Ne mai confruntăm și cu lipsa echipamentelor medicale: mănuși, măști, de asemenea, lipsa dezinfectanțiilor (cloraminaT, spirt medicinal). Toate acestea sunt inacceptabile în condițiile actuale în care ne confruntăm cu existența unei pandemii de COVID-19 în România. Colegiul Farmaciștilor Dâmbovița împreună cu Colegiul Medicilor vor oferi în această perioadă dificilă celor 280 de farmaciști și 600 de asistenți de farmacie: 10.000 de măști, 180 de cutii cu mănuși, 300 de vizier și 10 termometre”.