11.10.2021 00:14

Lipsă de personal pe partea de Situații de Urgență!

Lipsă de personal pe partea de Situații de Urgență!
Galerie foto

*„Dacă va fi un cutremur va fi dezastru la dezastru pentru că nu avem personal nici în Poliție, nici în Armată nici la Situațiile de Urgență”

 

 În condițiile în care Armata, Poliția și chiar Situațiile de Urgență nu dispun în momentul de față de efective importante de  personal care să intervină la nevoie, există riscul ca, în cazul unui cutremur major, România să se confrunte cu un ,,dezastru la dezastru’’, avertizează liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

,,Se pleacă masiv din Poliție, în special prin pensionare, cei care lucrează în condiții speciale și îndeplinesc condițiile, dar și ceilalți care îndeplinesc condițiile de pensionare, care sunt evident mai puțini. În afară de faptul că deficitul de pesonal este imens, salarizarea este la nivelul anului 2009, iar lipsa banilor nu permite încadrări masive în sistem...

Au mai apărut mici angajări din sursă externă care, spunem noi, nu rezolvă nici pe departe problema deficitului de personal, adică în următoarea perioadă în afară de încadrările de la școlile de poliție vor fi și încadrări din sursă externă la un nivel foarte mic, adică cel mult 30 de funcții pentru județul nostru, aspect care nu rezolvă situația deficitului de personal.  Noi, în studiile și analizele pe care le-am făcut, am luat în calcul și faptul că începând din 2010 și până în prezent s-au radiat peste 20.000 de funcții la nivel național. S-au radiat foarte multe funcții, s-au creat noi structuri în poliție, dar fără să se vină cu alte funcții. În aceste condiții deficitul va depăși în scurt timp 50% la nivelul  MAI.

Am descoperit că și pe partea de Situații de Urgență există o lipsă de personal și se intenționează angajări masive în următorii ani sau în următorul an, pentru că situația nu numai din UE, din lume, la ora actuală, ridică semne de întrebare cu privire la numărul mic de forțe de intervenție și de situații de urgență și nu ne referim numai la incendii, ci și la alte calamități. Dacă va fi un cutremur va fi dezastru la dezastru pentru că nu avem personal nici în Poliție, nici în Armată nici la Situațiile de Urgență. La momentul acesta noi nu suntem pregătiți...’’, a declarat liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

Violeta Stanciu