17.01.2023 00:16

Liniile Eliza, prioritatea investițională a anului 2023!

Liniile Eliza, prioritatea investițională a anului 2023!
Galerie foto

*„Anul acesta am trecut pe listă laboratorul pentru că liniile Eliza trebuie și ele înlocuite. Sunt liniile cu care lucrăm în laboratorul de  markeri  virali”

 

Anul acesta, pe lista de investiții a Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița se află liniile de laborator Eliza! Asta după ce anul trecut instituția de profil din plan județean a reușit să obțină o extindere generoasă a sediului, dar și o recompartimentare a spațiului, lucruri care nu ar fi fost posibile fără ajutorul Consiliului Județean Dâmbovița. Investițiile se asigură de către Institutul Național de Transfuzie Sanguină (INHT), în subordinea căruia se află Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Dâmbovița.

„S-au făcut niște investiții pe care ni le doream de mult, reamenajarea spațiului și cu extinderea lui. Am obținut și autorizația sanitară, deci  totul a fost bine. Zicem noi! Noi, teoretic, nu am avut bani de investiții. La noi investițiile se fac numai cu acordul Institutului Național de Transfuzie Sanguină (INHT). Noi am fost dotați, iar spațiul l-am amenajat prin bunăvoința Consiliului Județean Dâmbovița, să nu credeți că am plătit noi ceva. Am beneficiat din plin de ajutorul acesta. Investițiile s-au făcut de către institut, pe partea de echipamente. Anul acesta am trecut pe listă laboratorul pentru că liniile Eliza trebuie și ele înlocuite. Sunt liniile cu care lucrăm în laboratorul de  markeri  virali. Le-am pus pe listă, dar acestea se licitează la nivel național, mai ales în contextul acestei reorganizări a rețelei care la un moment dat trebuie să se întâmple”, ne-a declarat dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița.

 

 

Violeta Stanciu