30.05.2023 00:12

Liniștea dinaintea furtunii

Liniștea dinaintea furtunii
Galerie foto

E sezonul premierilor în fotbalul românesc, dominat la nivelul SuperLigii de Farul Constanța, o merituoasă campioană. Chiar și la Târgoviște a fost stabilită o campioană, CS Universitatea Craiova, care a câștigat finala Ligii Naționale de Tineret, după un duel cu UTA Arad. Au fost premiate și campioanele județene, Recolta Gura Șuții (seniori), respectiv Străjerii Răzvad (juniori U19), dar și alte câștigătoare la categorii de vârstă mai mici, ca U15, U13 sau U11, urmând U10 și U9.

În plus, Chindia U19 a cucerit trofeul Cupei României Național, a doua întrecere ca valoare, după Elită. Dincolo de bucuria celor mai buni în competițiile indicate, rămâne marea dezamăgire a retrogradării din SuperLigă, servită de Chindia Târgoviște. Bine, nici echipa de volei a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște nu a atins vreo performanță notabilă, a se înțelege câștigarea unui trofeu, chit că a fost implicată în cinci competiții (campionat, cupă, supercupă, Liga Campionilor, CEV Cup).

Revenind la Chindia, vedetele încep să plece, dovadă că Daniel Neguț a semnat cu AFC Hermannstadt, în timp ce Daniel Popa s-a înțeles cu Universitatea Cluj, unde vor mai ajunge, foarte probabil, Marco Dulca și Tiberiu Căpușă. În schimb, Cătălin Căbuz a parafat încă din iarnă o înțelegere contractuală cu CFR Cluj.

În tot acest timp, nicio veste dinspre Chindia. Știm doar că 24 de jucători au ajuns la final de contract, că mai sunt restanțe salariale și că a plecat antrenorul Toni Petrea, imediat după meciul de tristă amintire cu FC Voluntari. Nu cunoaștem cine mai rămâne la echipă, dacă s-au deschis negocieri cu jucătorii vechi sau cu alții noi, cine va fi antrenor, absolut nimic. Cu siguranță, suporterii merită aceste informații.

 


Costin Mihai