16.04.2015 00:09

Liga scandalurilor

Liga scandalurilor
Galerie foto

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

Nu trebuie să fii implicat foarte mult în fenomenul fotbalului județean ca să nu observi și de la distanță un aspect ce tinde să generalizeze starea de fond. Se vede de la o poștă că fotbalul păstorit de Tudor Emil e plin de scandaluri.

Spațiul de aici e foarte mic pentru o analiză completă a cauzelor care au dus către această situație catastrofală, însă ele pleacă de peste tot: echipe, jucători, oficiali, arbitri și, în special!, conducători (adică organizatori). Să le luăm pe rând. Mai întâi, Produleștiul se retrage din campionat și bifăm o premieră în Liga a IV-a. Apoi, Urziceanca încinge spiritele, după care Cobia nu se prezintă. Bilă neagră.

În etapa organizată week-endul trecut, Bogdan Matei a încasat-o rău de tot la Șelaru, iar Mihai Zaharia, jucător la Cătunu, a ajuns la spital cu fractură de pomete, după ce a fost lovit de un jucător de la Brezoaele. Nu ajunge? Mergem iar la echipe. La Simang Bilciurești problemele persistă, în timp ce Șelaru amenință cu retragerea din campionat. Cam acestea sunt evenimentele, prezentate sumar, petrecute în ultimele două săptămâni în fotbalul județean. În cazul unora, gravitatea e dusă la extrem. Din lista prezentată mai sus, cei implicați sunt jucători, oficiali, arbitri, echipe.

Până acum, niciun semn din partea organizatorilor. Ar fi mai bine ca aceștia să se implice mai mult pe zona sancțiunilor, a deciziilor. În această zonă, tăcerea e cruntă, nimeni din AJF nu schițează nimic, nici măcar o cât de mică declarație. CCD-ul lui Stroe a început de vreo două ședințe să dicteze suspendări drastice, de câte 16 etape, dar priviți și cealaltă parte a sancțiunilor, pe linie financiară. Jucătorii respectivi vor trebui să plătească doar câteva sute de lei, bani care oricum vor veni din bugetul clubului, niciodată din buzunarul propriu. Și aici este o temă amplă de dezbatere, cu sancționarea mai drastică din punct de vedere financiar. De ceva vreme, tot suntem „aburiți” că AJF Dâmbovița performează și că are cele mai multe echipe, dar degeaba există cantitate, fără pic de calitate. Aici beneficiile merg într-o singură direcție. La final, un amănunt interesant.

Dacă instituția lui Tudor e atât de modernă, încercați să navigați pe „site-ul” AJF Dâmbovița și vă veți convinge de ce președintele citește cuvântul dintre ghilimele exact cum se scrie. La final, nu dați „close”, ci încercați și alte portale. Veți descoperi că acolo sunt înregistrate și contabilizate cartona șele galbene, roșii, chiar și minutele jucătorilor. Nu mai vorbim de loturi sau arbitri.