28.01.2015 00:12

Liderii PDL Florin Popescu și Alin Gh. Albu – tentacule dâmbovițene ale caracatiței mitelor

Liderii PDL Florin Popescu și Alin Gh. Albu – tentacule dâmbovițene ale caracatiței mitelor
Galerie foto

❚ Fostul ministru PDL al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, a făcut noi dezvăluiri în fața procurorilor DNA despre mecanismele corupte ale traficării influenței pentru obținerea unor funcții publice pe filiera mitelor de milioane de euro de la Microsoft către PDL ❚ Nașul PDL de Dâmbovița, Florin Popescu (fost vicepre ședinte PDL la nivel național) și fostul parlamentar de Dâmbovița, Alin Gheorghe Albu (fost trezorier și administrator PDL la nivel național) au fost nominalizați de fostul ministru PDL Gabriel Sandu ca fiind două dintre tentaculele caracatiței PDL alimentate cu mitele de milioane de euro de la Microsoft

A.V.


Antena 3 a publicat noi detalii din mărturia fostului ministru PDL Gabriel Sandu, lider PDL, despre șpaga din campaniile electorale. Potrivit informațiilor, Gabriel Sandu a denunțat la Direcția Națională Anticorupție presiuni uriașe făcute asupra sa de lideri PDL, printre care dâmbovițenii Florin Popescu - fostul președinte PDL Dâmbovița și vicepre- ședinte PDL la nivel național - și Alin Gheorghe Albu - fost deputat și fost trezorier și administrator al PDL la nivel național - pentru numirea și menținerea anumitor oameni în funcții publice.

„În scriptele dlui Albu, trezorier, apăreau niște firfirei care nu justificau nici o zecime din ce apărea pe stradă în campania electorală”, a comentat informația jurnalistul Antena 3, Adrian Ursu.

Gabriel Sandu, fost ministru PDL al Comunicațiilor, a menționat, de asemenea, numele fostului premier PDL Emil Boc și pe cel al fostului ministru PDL Elena Udrea. În dosar apar și numele foștilor miniștri Berceanu și Videanu de la Transporturi și Economie. Mitele denunțate de fostul ministru Sandu sunt de ordinul milioanelor de euro, din care 300.000 de euro ar fi fost încasate direct de fostul premier Emil Boc.

 

G. Sandu: „Cheltuielile, ordonate sub presiunile efectuate de conducerea PDL”

Iată fragmentul din mărturia lui Gabriel Sandu, apărut în referatul procurorilor DNA:

„Imediat după numire am avut o discuție foarte clară atât cu conducerea PDL pe plan național, cât și cu șefii câtorva organizații județene PDL dintre care îi nominalizez pe următorii: George Scripcaru (PDL Brașov), Gheorghe Ștefan (PDL Neamț), Florian Aurelian Popescu (PDL Dâmbovița), Roberta Anastase (PDL Prahova), si cu domnul Cezar Preda, responsabil PDL Brăila. Din discuțiile purtate s-a desprins ideea că trebuie să fiu foarte atent și să le ascult sfaturile, ca pe anumite funcții-cheie din minister să punem oameni de încredere și să-i sprijinim, însă am realizat ulterior că aceste numiri vizau multiple funcții din administrația publică, dar și parlamentari și europarlamentari. Pentru asta așteptările liderilor politici ai PDL era să sprijin campaniile electorale. Astfel, toate cheltuielile și obligațiile cu acest scop au fost dispuse ordonate chiar sub presiuni efectuate de conducerea PDL, respectiv EMIL BOC, ELENA UDREA, VASILE BLAGA, ADRIEAN VIDEANU, RADU BERCEANU, ROBERTA ANASTASE, ALIN ALBU, GH. ȘTEFAN etc. Iar asumarea de către mine a acestor obligații viza condiționarea pentru menținerea în funcția de ministru al comunicației și societății informaționale”.