15.11.2022 00:15

Liderii de sindicat, aflați în pragul pensionării, sunt aruncați în afara sistemului

Liderii de sindicat, aflați în pragul pensionării, sunt aruncați în afara sistemului
Galerie foto

*„Îmi pare rău când văd că se întâmplă aceste lucruri, pentru că nebunia lor, a acestor oameni, a făcut să supraviețuiască această industrie de apărare”

 

Președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), Constantin Bucuroiu, este extrem de îngrijorat de ceea ce se întâmplă în momentul de față cu colegii săi, lideri de sindicat din țară, care se află în pragul pensionării! Dacă în cazul multor salariați din sistemele de siguranță și ordine publică li se acceptă reangajarea în sistem, după pensionare, liderii de sindicat nu beneficiază de același tratament, aceștia fiind trimiși direct acasă, la pensie. Constantin Bucuroiu semnalează  faptul că industria de apărare există în momentul de față, fără a fi distrusă și aruncată la fier vechi, așa cum s-a întâmplat cu celelalte industrii din România, datorită acestor lideri de sindicat…

„Liderii mei de sindicat în momentul de față au ajuns, unii dintre ei, la o vârstă! Se acceptă la toți din Ministerul Apărări Naționale, din servicii, din Interne, reangajarea în sistem după ce ies la pensie, iar  liderilor mei de sindicat, cum le vine decizia de pensie, cum sunt aruncați în afara sistemului ca și cum «Doamne, ce bine că am scăpat de ei». Și sunt oamenii care s-au bătut cu adevărat, cei 32 de ani, care  au fost ca o redută ca să nu ajungem să dărâmăm și ultima cărămidă din industria de apărare. Avantajul meu, față de ceilalți lideri, este că eu sunt președinte de sindicat de profesie, nu depind de angajarea d-ului director sau a d-ului ministru. Eu sunt omul oamenilor, eu sunt în slujba lor! De exemplu am un lider de sindicat care este economist, el  lucrează ca economist dar face și muncă de sindicat  în timpul de 5 zile, conform legii, cum îi permite legea. Un altul este muncitor, își face programul dar are dreptul și la 5 zile de activitate sindicală dar el se bate acolo și s-a bătut și a susținut să nu se distrugă această industrie de către  cei care încearcă să dărâme tot prin țara asta, dar cum se ajunge la final, cum marea bucurie este hai să-I aruncăm afară, să-I dăm afară. Îmi pare rău când văd că se întâmplă aceste lucruri, pentru că nebunia lor, a acestor oameni, a făcut să supraviețuiască această industrie de apărare”, ne-a semnalat liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu, președintele de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni.

 

 

Violeta Stanciu