25.01.2023 00:19

Liceul Tehnologic „Voievodul Mircea” va intra în reabilitare din temelii

Liceul Tehnologic „Voievodul Mircea” va intra în reabilitare din temelii
Galerie foto

*Unitatea de învățământ din Târgoviște va face obiectul unei investiții importante, mai ales că intervențiile propuse conduc la o reducere a consumului anual specific de energie de cel puțin 50%

 

O altă veste bună oferită de primarul Daniel Cristian Stan, la început de an, în ceea ce privește infrastructura educațională târgovișteană! Liceul Tehnologic Nr. 2 „Voievodul Mircea” din Târgoviște va face obiectul unei investiții importante.

Potrivit edilului șef, proiectul pentru reabilitarea unității de învățământ se va ridica la valoare de 15.747.276,22 lei, prin care patru dintre imobilele liceului vor fi termoizolate, va fi schimbată tâmplăria, sistemul de încălzire va fi refăcut, vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu prin utilizarea surselor regenerabile de energie, sistemele de climatizare vor fi refăcute, instalațiile de iluminat vor fi modernizate, va fi refăcut sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice, va fi realizat un sistem de management energetic integrat, etc. De asemenea, intervențiile propuse conduc la o reducere a consumului anual specific de energie de cel puțin 50%. Daniel Cristian Stan a oferit mai multe detalii despre această investiție.

„Am primit rezultatul evaluării cererii de finanțare depuse de către Primăria Târgoviște în cadrul Planului național de redresare și reziliență, apelul de proiecte PNRR /2022 /C5/2/B.2.1/1, componenta 5 – Valul renovării, operațiunea B.2: „Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil