19.02.2024 00:14

Liceul de Arte "Bălașa Doamna", autorizație provizorie pentru clasă de coregrafie

Liceul de Arte
Galerie foto

*Aceasta deschide calea către oportunități educaționale noi pentru tinerii din Târgoviște pasionați de arta dansului

 

Ștefan Khalil


În urma eforturilor depuse și a unei lungi așteptări, Liceul de Arte "Bălașa Doamna" din Târgoviște a primit autorizație provizorie pentru înființarea unei clase de coregrafie, în urma unei decizii emise de Ministerul Educației.

După mai bine de un an de la anunțarea intenției de a adăuga o nouă specializare, în perioada 6 - 8 decembrie 2023, școala a fost vizitată de o delegație a Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) pentru a evalua necesarul de autorizare. Vizita s-a încheiat cu o propunere favorabilă de autorizare provizorie, care ulterior a fost analizată și aprobată în cadrul Consiliului ARACIP.

Această autorizație deschide calea către oportunități educaționale noi pentru tinerii din Târgoviște pasionați de arta dansului. În perioada următoare, școala va finaliza detaliile privind calendarul admiterii și perioada de pregătire în vederea înscrierii la această specializare nouă, oferind elevilor posibilitatea de a-și dezvolta talentele și pasiunea pentru dans într-un mediu educațional dedicat.

„În urmă cu mai bine de un an, Liceul de Arte «Bălașa Doamna» anunța intenția de a înființa o clasă de coregrafie, aspect receptat de comunitatea noastră locală cu bucurie. După avizarea favorabilă în Consiliul ARACIP din decembrie 2023, în data de 01 februarie a fost emis Ordinul nr. 3683 al Ministrului Educației, prin care se acordă Liceului de Arte «Bălașa Doamna» Târgoviște autorizația de funcționare provizorie pentru nivelul de învățământ gimnazial (învățământ integrat și suplimentar de artă - coregrafie) începând cu anul școlar 2024 - 2025. În perioada următoare vor fi definitivate calendarul admiterii și perioada de pregătire în vederea admiterii la această specializare nouă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște.