05.09.2017 00:17

Liberalii au în vizor mai mulți miniștri din Guvernul Tudose

Liberalii au în vizor mai mulți miniștri din Guvernul Tudose
Galerie foto

❚ În această sesiune parlamentară vor fi cel puțin două moțiuni de cenzură depuse de PNL, fiind vizați ministrul Justiției – referitor la modificarea legilor justiției și ministrul Educației – referitor la întârzierile cu editarea manualelor pentru clasele gimnaziale

ANA MARIA POPESCU


Nicio sesiune parlamentară fără moțiune a opoziției! Partidul Național Liberal și-a propus să facă opoziție serioasă actualului guvern, așa că după această vacanță parlamentară a planificat depunerea mai multor moțiuni simple împotriva unor miniștri ai Guvernului Tudose. Potrivit președintelui PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu, luați în vizor sunt în special ministrul Justiției și cel al Educației, care au luat măsuri care nu sunt pe placul liberalilor și a multor cetățeni ai țării. Liberalii sunt nemulțumiți de modificările propuse la Legea Justiției, iar în ceea ce-l privește pe ministrul Educației, reproșurile sunt legate de întârzierile cu editarea manualelor pentru clasele gimnaziale. Președintele Partidului Național Liberal Dâmbovița, Marius Caravețeanu, susține că pe lângă depunerea moțiunilor simple, în ultima ședință a Biroului Executiv Național, s-a luat decizia susținerii unei legi a traseismului politic, liberalii dorind ca, la fel ca aleșii locali, și parlamentarii să rămână fără mandat dacă aleg să trădeze partidul sub sigla căruia au ajuns senatori sau deputați în Parlamentul României. Se pare că și liberalii dâmbovițeni sunt de acord că trebuie să fie adoptată o asemenea lege care să pună „bețe-n roate” parlamentarilor care vor să schimbe barca politică în timpul jocului.

„Sunt convins că vom avea cel puțin două moțiuni”

„La ultimul Birou Executiv Național, s-au luat o serie de decizii vizavi de opoziție pe care o vom face la Legile justiției, vom epuiza toate căile de atac pentru a împiedica politizarea justiției și aici mă refer la transferul Inspecției judiciare în pixul ministrului Justiției, care poate în acest sens să dicteze orice, de asemenea politizarea numirilor șefilor de Parchete și a treia propunere este încălcarea autonomiei procurorului de caz. Există proiectul în dezbatere publică și eu am credința că și opoziția manifestată de Partidul Național Liberal și nu în ultimul rând opoziția din stradă va pune pe gânduri ministrul Justiției, Partidul Social Democrat și probabil că vor reveni la sentimente mai bune. Sunt convins că vom avea cel puțin două moțiuni, una pe Educație și una pe Ministerul Justiției. Și în ceea ce mă privește, de mult visez la așa ceva, o lege a traseismului politic... Am fost pus de-a lungul timpului în diverse situații, în postura de a beneficia chiar legal de transferul de la o echipă la alta, am ignorat acest lucru și mi se pare încă injust ca la nivel de aleși locali să putem să împiedicăm acest traseism politic, dar cei de la nivel parlamentar, cei care fac legile, să poată să beneficieze de această libertate de la o zi la alta. Nici măcar să se spună, domne ai plecat o dată și gata, nu, a doua zi poți să revii nestingherit în partid și să-și continui activitatea”, a declarat președintele PNL Dâmbovița, Marius Caravețeanu.