06.12.2021 00:10

Leul Cristea

Leul Cristea
Galerie foto

După o perioadă fastă, în care a câștigat titluri naționale și Centura de Aur, Cătălin Cristea s-a oprit în ultimii ani în drumul spre aur. La ultima ediție a Naționalelor de box seniori de la Tg. Mureș, a pierdut în finala categoriei grea la Emanuel Mican, una în care s-a declarat dezavantajat de arbitraj. În ciuda eșecului, dar și a anilor care se adună, ,,Leul” din Gorgota mai degrabă s-a motivat, decât s-a demoralizat.

Va continua să boxeze, va munci mai mult, va viza aurul anul viitor, așa cum ar face orice mare campion. În timp pugiliști de valoare au abandonat sportul de ani buni și la vârste fragede, Cătălin Cristea nici măcar nu se gândește la retragere. Vrea să rămână sus, vrea mare performanță, vrea să demonstreze că merită să fie în elita boxului românesc, acolo unde se află de mai bine de un deceniu. În ciuda greutăților întâmpinate, ,,Leul” nu a cedat niciodată, luptând cu și mai multă determinare.

Câtă vreme mai există asemenea sportivi și caractere, încă mai sunt speranțe la marea performanță. Poate că și povestea lui Cătălin Cristea ar fi sunat altfel, dacă CSM Târgoviște nu l-ar fi angajat în urmă cu câțiva ani, când avea intenția de a renunța. Un exemplu pentru tinerii pugiliști, ucenicul lui Nicu Tamaș poate fi încadrat printre cei mai buni sportivi dâmbovițeni ai ultimului deceniu. Cât despre maestrul Nicu Tamaș, și numele său va rămâne scris cu litere mari în analele boxului și sportului târgoviștean. Un alt meseriaș. 

 

 

 

Costin Mihai