18.03.2022 00:15

Lege pentru protejarea monumentelor istorice

Lege pentru protejarea monumentelor istorice
Galerie foto

*Modificările legislative adoptate vor permite amplasarea de plăci comemorative dedicate unor mari personalități ale culturii, științei sau vieții politice românești, sau unor evenimente istorice…

 

Camera Deputaților, for decizional, a adoptat săptămâna trecută Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii monumentelor de for public nr.120/2006, inițiat de fostul ministru al Culturii, deputatul PSD Dâmbovița, Ionuț Vulpescu! Prezent ieri la conferința de presă de la PSD Dâmbovița, parlamentarul social democrat a vorbit despre noua lege care va contribui la o mai bună protejare și promovare a culturii și identității naționale.

„Aș vrea să mă refer la un subiect pe care săptămâna trecută Camera Deputaților l-a adoptat. Este un proiect pe care l-am inițiat, ca fost ministru al Culturii și senator, la vremea respectivă, de a proteja monumentele istorice prin introducerea, așa cum se întâmplă în toate țările civilizate, unui cod QR care odată scanat poate să ofere informații pe plăcile memoriale care se regăsesc pe toate clădirile care sunt de patrimoniu istoric sau care au legătură cu evenimente sau personalități din cultură și din istorie și în felul acesta poți afla informații. Camera Deputaților a votat săptămâna trecută acest proiect de lege pe care l-am inițiat, cu largă majoritate, în cele din urmă am găsit consens și în Comisia de Cultură, iar acum legea merge la promulgare. Noi, în județul Dâmboița, avem foarte multe plăci memoriale care vorbesc despre personalitățile județului, despre momente de vârf din istoria județului și evident că primele episoade pilot ale implementării acestei legi, acestui proiect de lege, vor avea loc în județul Dâmbovița”, a declarat ieri, la Târgoviște, deputatul PSD Dâmbovița, Ionuț Vulpescu.

 

 

Violeta Stanciu