02.10.2014 00:16

Lecții antivictimizare în școli și licee

Lecții antivictimizare în școli și licee
Galerie foto

Delincvența juvenilă și prevenirea victimizării minorilor reprezintă un segment al criminalității ce necesită o atenție deosebită, având în vedere faptul că tinerii pot deveni cu ușurință victime, din cauza vârstei, teribilismului și a lipsei de experiență.

Astfel, cea de-a a doua zi a „Săptămânii prevenirii criminalității” a fost dedicată copiilor. Programul al căror beneficiari au fost școlarii dâmbovițeni a cuprins adevărate lecții despre modalitățile de reducere a riscului de victimizare în diverse situații.

Tematica prezentată a fost axată pe prevenirea comportamentelor nefaste, cauzele și factorii favorizanți în delincvența juvenilă (anturajul, consumul de alcool, substanțe etnobotanice), consecințele legale și sociale în cazul comiterii de infracțiuni de către minori (răspunderea penală a acestora, efectele comiterii de infracțiuni în plan social), diferitele situații de victimizare în care pot fi implicați minorii și a măsurilor de prevenire pe care le pot adopta pentru a combate faptele antisociale.

Ieri, 1 octombrie a.c., polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au continuat seria activităților dedicate prevenirii, îndreptându- se spre combaterea infracțiunilor de furt. Polițiș- tii vor derula și campanii stradale de informare a cetățenilor cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru ca aceștia sau bunurilor lor să nu cadă în mâna infractorilor.

Atenția polițiștilor se va îndrepta și către mediul rural, unde se vor organiza întâlniri interactive cu cetățenii și vor fi distribuite materiale educativ- preventive cu privire la furturile din gospodării și de animale.

 

Compartimentul relații publice al IJP Dâmbovița