20.03.2013 00:10

Lansări de revistă și carte la Biblioteca Județeanã

Lansări de revistă și carte la Biblioteca Județeanã
Galerie foto

❚ Publicația „Târgoviștea Literară” și volumul „O privire asupra clasicismului” de Eugen Lovinescu s-au bucurat de aprecieri elogioase, dar și de un public interesat

 

În cadrul activităților de informare și prezentare a noilor apariții editoriale, la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, au avut loc ieri, 19 martie, lansările revistei „Târgoviștea Literară” și a volumului „O privire asupra clasicismului” de Eugen Lovinescu. În Sala de conferințe a instituției, în prezența unor oameni de cultură, scriitori, profesori, studenți, elevi, mass media, conf.univ.dr. Agnes Erich, directorul Bibliotecii, a subliniat importanța evenimentului în plan județean și național și a prezentat invitații: prof. Eusebiu Platcu (fondatorul revistei „Târgoviștea Literară”), scriitorul și istoricul literar Ștefan Ion Ghilimescu, (redactor șef) și prof.univ.dr. Petre Gheorghe Bârlea, (de la Universitatea „Valahia” Târgoviște, membru în colegiul redacțional).

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Volumul „O privire asupra clasicismului”, a lui Eugen Lovinescu, apărut la Editura „Muzeul Literaturii Române”, Bucure ști, 2012, a fost prezentat de redactorul Radu Băieșu, prof. Tatiana Ghiță - inspector școlar, prof. Constantin Georgel Stoica - redactor, prof.univ.dr. Petre Gheorghe Bârlea, responsabil de ediție. Dintre prezentările volumelor și dialogurile cu cei din sală am reținut reliefarea valorii Școlii de Literatură de la Târgoviște, în cuvântul prof. Eusebiu Platcu, dar și unele etichetări politice pentru Mircea Horia Simionescu, din partea istoricului literar Ștefan Ion Ghilimescu. Evenimentul a fost deosebit de interesant, iar prin controverse a deschis o perspectivă pentru următoarele manifestări.

 

 

Petre Drăguțoiu || [email protected]