19.06.2018 11:58

Lansarea proiectului "Future Folk"

 

   

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Grupul parlamentar al minorităților naționale și Alumnus Club pentru UNESCO organizează în parteneriat, miercuri 20 iunie a. c., începând cu orele 17.00, la Palatul Parlamentului - sala Nicoale Bălcescu, evenimentul de lansare a proiectului Future Folk, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Capitalei prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București și Comisia Națională a României pentru UNESCO. Evenimentul se desfășoară sub Înaltul patronaj al Camerei Deputaților și se bucură de sprijinul a numeroși parteneri.

Gazda evenimentului va fi Grupul parlamentar al minorităților naționale, iar moderator va fi doamna Daniela Popescu, președintele Alumnus Club pentru UNESCO. În deschidere, actrița Maia Morgenstern va susține un recital extraordinar de poezie, după care inițiatorul și partenerii vor vorbi despre Future Folk, fiecare din perspectiva instituției pe care o reprezintă. Evenimentul se focalizează pe colecția de design vestimentar creată special pentru acest eveniment de designerul Carmen Emanuela Popa, colecție care va fi lansată printr-o prezentare - performance, însoțită de un film de atmosferă al proiectului.

Inițiativa este adresată în special tinerilor și are ca obiectiv general revitalizarea și promovarea patrimoniului cultural imaterial al României, punând în valoare prin design contemporan o piesă esențială a acestuia – costumul tradițional. Nu numai costumul românesc, ci și costumele tradiționale specifice minorităților naționale din toate zonele României.

Diversitatea constituie o resursă inepuizabilă de inovație și creativitate, de progres, într-o societate în care dialogul între etnii și culturi este real – acesta este mesajul proiectului. Colecția de design vestimentar creată de Carmen Emanuela Popa, un produs cultural original și avangardist, este ea însăși o invitație la comunicare,  înțelegere și solidaritate între oameni.

 

Proiectul Future Folk se desfășoară în perioada 1 februarie – 20 septembrie 2018.

E-mail: [email protected]

https://alumnusclubforunesco.ro/

 

PATRIMONIUL NOSTRU:

ACOLO UNDE TRECUTUL ÎNTÂLNEȘTE VIITORUL