16.03.2013 00:12

Lansare de carte la Biblioteca Județeană

Lansare de carte la Biblioteca Județeană
Galerie foto

❚ Poetul Cristian Gabriel Groman și-a prezentat publicului și confraților într-ale literelor volumul de debut „Gânduri”, o carte minunată despre contopirea cu natura și iubirea, în care totuși nu sunt uitate poporul și tradițiile

 

Ieri, 14 martie, la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, la inițiativa conf.univ.dr. Agnes Erich, director al instituției, a fost lansat volumul de versuri „Gânduri”, al poetului Cristian Gabriel Groman. Pe lângă confrații dâmbovițeni ai autorului, membri și nemembri ai asociațiilor profesioniste de scriitori și jurnaliști, au participat și oameni de cultură, profesori, elevi, studenți. La prezentarea volumului, apărut la Editura „Singur” Târgoviște (editor scriitorul Ștefan Doru Dăncuș), au participat și alte nume grele ale literelor târgoviștene sau dâmbovițene, dar și din țară, scriitorii și jurnaliștii George Coandă, Vali Nițu, Constantin P. Popescu, Adrian Melicovici.

„Născut la Târgoviște pe 17 septembrie 1977, a urmat cursurile Școlii de Muzică și Arte plastice – secția pian clasic timp de opt ani (…). A absolvit Liceul teoretic «Constantin Carabella», profilul matematică-fizică, a urmat cursurile Universității «Valahia», Facultatea de Inginerie Electrică”, acestea sunt primele date despre Cristian Groman.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Are o interesantă experiență de viață de tânăr, negăsind o slujbă ca inginer, a lucrat ca ospătar pe litoral, muncitor necalificat la Târgoviște, a emigrat trei ani în Italia, apoi în regatul Unit al Marii Britanii, la Londra, unde locuie ște în prezent. Colaborează cu diverse grupuri și publicații online cum ar fi „Expresia ideii” și „Confluențe Românești”, face parte dintre autorii incluși în volumul cu numărul 2 „Expresia Ideii – povestea continuă”. Am reținut dintre poeme: „Visul”, „Marea”, „Toamna”, „Iubirea”, „Protest”, „Mă doare”, „Un strigăt”, „Speranța”, „Iarna”, „Acum”, „Dorul”.

 

Încă de la acest volum de debut străfulgeră o contopire cu natura și iubirea, se aude strigătul existenței prin viață, singurătate și moarte. Poetul străbate și o scară a istoriei din „moși-strămoși”, a tradițiilor, poporul fiind cel din centrul interesului, pentru soarta căruia cere, în starea în care l-au adus guvernanții, o soluție divină. Menționăm și organizarea unei expoziții de carte, iar printre volumele prezentate amintim „Meridiane lirice – Antologie Universală a Poeziei Române ști Contemporane”.

 

 

 

Petre Drăguțoiu || [email protected]