28.03.2013 00:07

Lansare de carte: “Natura iubirii. Iubirea naturii” de Tiberiu Cercel

Lansare de carte: “Natura iubirii. Iubirea naturii” de Tiberiu Cercel
Galerie foto

❚ “În toate cărțile mele am dat câștig de cauză pentru două trăiri - artă și iubire” - a subliniat ieri autorul în fața unui public interesat și pasionat de munca sa

 

 

Biblioteca Județeană “I.H. Rădulescu” Dâmbovița a găzduit ieri lansarea volumului de poeme “Natura iubirii. Iubirea naturii”, al autorului Tiberiu Cercel. La eveniment au fost prezenți profesori, filologi, judecători, scriitori, poeți, prieteni de-o viață ai autorului care au ținut să fie alături de domnia sa la lansarea celui de-al optulea volum de poeme în care Tiberiu Cercel vorbește despre bucurie, tristețe, dezamăgiri, speranțe, dar mai ales despre iubire.

{GOOGLE_AD_BOX1}  

Prezentarea cărții a fost făcută de doi reprezentanți de seamă ai culturii dâmbovițene, prof. Ion Gavrilă și prof.dr. Victor Petrescu. Aceștia au elogiat latura artistică a autorului, definindu-l ca pe o personalitate a spiritualității târgoviștene, care a știut să prezinte lumea sa interioară, “o lume contorsionată, plină de idei, de gânduri”, atât sub formă scrisă, cât și prin pictură, fotografie și artă populară, pasiuni mai vechi de-ale scriitorului.

 

Momentul cel mai așteptat al lansării a fost cel al autorului Tiberiu Cercel: “Este o carte intimistă, la fel ca și lansarea ei. Acest lucru înseamnă că aici vedem persoane și personalități care de fiecare dată au fost alături de mine și cred că am fost și eu alături de dumnealor. Despre iubire s-a vorbit mult și se va mai vorbi, dar iubirea trece, vorbele trec și iubirea rămâne. Asta este esența lucrurilor. Eu am făcut și fotografie, am chiar pe copertă o fotografie de-a mea trântit în iarba verde de acasă în care suflu într-o păpădie. Cred că este speranța oricărui autor de cărți ca, suflând în aceste pagini ca într-o păpădie, aceste poeme să ajungă să se răspândească în lume. Se va întâmpla așa sau nu, asta nu o știm. Acesta este riscul nostru, al scriitorilor. (…) În toate cărțile mele am dat câștig de cauză pentru două trăiri - artă și iubire. De ce? Pentru că nu se poate face artă fără iubire, dar nici iubire fără artă. Întrunind aceste două lucruri nu realizăm neapărat un nod gordian care trebuie trecut sentimental sau în visare sau în scriere. Dorim numai să atragem atenția asupra calității ființei. Dacă eu am reușit să ating vreo calitate a ființei, mă felicit! Dar rămâne de văzut”.

 

Violeta Stanciu | [email protected]