10.03.2014 07:12

Lanț uman împotriva traficului de persoane

Lanț uman împotriva traficului de persoane
Galerie foto

❚ 50 de adolescenți, cadre didactice și organizatorii – Clubul Soroptimist Internațional Târgoviște – și-au dat mâna la acțiunea ce se dorește un semnal de alarmă împotriva traficului de ființe umane și a violenței ❚ Datele statistice trebuie să ne pună pe gânduri: România este între primele cinci țări din lume la acest flagel, iar Dâmbovița – la jumătatea clasamentului național

 

VIRGIL VOINESCU


 

Peste 50 de elevi din școlile și liceele municipiului Târgoviște s-au prins vineri, 7 martie a.c., în fața statuii lui Constantin Brâncoveanu din scuarul primăriei, într-un lanț uman. Acțiunea, organizată de Clubul Soroptimist Internațional Târgoviște, s-a dorit o formă de a sesiza opinia publică față de traficul de ființe umane și face parte dintr-o campanie antitrafic și antiviolență derulată împreună cu Uniunea Daneză și în parteneriat cu Poliția Dâmbovița – Centrul de Prevenire a Criminalității, Casa Corpului Didactic, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

{GOOGLE_AD_BOX1}

„Încercăm să atragem atenția publicului larg, fetelor în general, a celor din licee, asupra pericolului pe care îl reprezintă traficul de ființe umane și asupra faptului că tot mai multe tinere cad victime acestui trafic”, ne-a declarat guvernatorul Uniunii Române pe Europa, Tatiana Dumitrescu.


Date alarmante

Cei 50 de elevi au fluturat stegulețe, au afișat pancarte și postere cu mesaje sugestive și au format din coli galbene imprimate lozinca: Stop traficului de persoane! Potrivit guvernatorului Uniunii Române pentru Europa Soroptimist Internațional, la nivel național, județul Dâmbovița se situează la jumătatea clasamentului în privința traficului de ființe umane. Ca țară, se stă mult mai rău, România fiind printre primele cinci din lume la acest flagel.