17.02.2021 00:17

"La Târgoviște, Romanța merge mai departe"


Galerie foto

IOAN POPA


Vizita la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște a îndrăgitului artist Paul Surugiu – realizator al celebrei emisiuni „Drag de România mea” (TVR 2) și postarea acesteia pe pagina sa de facebook au fost urmate de foarte multe mesaje emoționante. Publicăm o selecție a acestora, ca ecouri de suflet venite din partea iubitorilor romanței românești, ai Festivalului Național „Crizantema de aur” de la Târgoviște, inegalabil prin longevitate în România, și ai Muzeului „Casa Romanței” din Târgoviște – unic în lume!

Paul Surugiu: „Mare bucurie am avut zilele trecute să ajung la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște, un templu al muzicii înalte, o colecție întreagă de stări, amintiri, istorie și frumusețe, strânse la un loc, în jurul unei singure minuni – romanța! Romanța este un gen muzical identitar pentru noi, este un strigăt, o îngemănare a poeziei cu muzica! Și e tare frumos că merge mai departe, că reușește, măcar puțin, să apropie generații și să sădească un spirit al frumosului în rândul celor care înțeleg că avem nevoie de valori pentru a merge mai departe! Minunate lucruri fac și au făcut acolo dragii mei Alina Mavrodin Vasiliu și Teodor Vasiliu, alături de fiul lor, luptând, promovând și încercând să păstreze dragostea pentru această măreață creație! Ei sunt motorul, sufletul și stâlpul cetății, realizând, cu devotament, și Festivalul „Crizantema de Aur”! Și da, într-o lume pe repede înainte, într-un haos al sunetelor, la Târgoviște, romanța merge mai departe! Sunt onorat că pot cânta și eu acest gen și că mă regăsesc în acest muzeu special! Mergeți la Târgoviște și vizitați acest frumos omagiu adus unei istorii spectaculoase, de atâția și atâția ani! Și desigur, ascultați, cunoașteți și iubiți romanța!”.

 

„«Muzeul Casa Romanței» este sublim!”

Nicoleta Petrov: O poveste de viață ce merită spusă generațiilor actuale și viitoare! E bine că romanța și-a găsit un loc la Târgoviște și nu oriunde, ci chiar în „Casa Romanței”! Un loc spectaculos, încărcat de istorie, așa cum reiese din fotografiile prezentate. Un loc care vorbește și despre tine, drag artist! Felicitări familiei Mavrodin-Vasiliu și mult succes pe viitor! Prin tot ceea ce fac ajută la conservarea și promovarea acestui gen muzical! Fără astfel de oameni curajoși, fără frică de gura lumii și dăruiți muncii lor, romanța s-ar pierde în fața noului val de talente!

Alexandra Iosif: Minunat lăcaș al romanței, felicitări familiei Vasiliu, doamnei Alina Mavrodin, o minunata interpretă de romante. Minunat cânți romanțe cu glasul tău divin, frumoase fotografiile!

Elena Ion: Frumoase fotografii și mulțumim pentru invitația de a vizita frumosul muzeu! Romanța este o muzică foarte frumoasă și cred eu că place tuturor, indiferent de vârstă! O săptămână frumoasă cu oameni frumoși aproape!

Svetlana Tambur: Promovezi arta adevărată, muzica bună din care nu poate lipsi nobila romanță! O ascult cu plăcere de fiecare dată! Trebue mai mult promovată! Poze superbe!

Bratu Maricica: Câtă frumusețe găsim și astăzi în aceste fotografii superbe, le-am admirat de ieri, dvs puteți cânta orice gen de muzică, sunteți singurul artist care cănta toate genurile muzicale! Observ că printre acele tablouri cu mari artiști și personalități, este și tabloul dvs, câtă valoare aveți și dvs, iar noi suntem cei mai bogați! Doamne ajută, și vă multumim din suflet drag artist!

Mari Militaru: Ce frumos, Paul, romanța a fost și va rămâne nemuritoare! Să înțeleg că vei aborda și acest gen de muzică romantică! Aștept cu mult drag să-ți ascult glasul divin! Succes! Te îmbrățișăm cu prețuire!

Laura Vințan: Ce frumos, mă bucur din suflet pentru tine, dragă Paul că, iată, îți rânduie Dumnezeu atâtea bucurii și momente unice și îți mulțumim că le împărtășești și cu noi și felicitări din suflet pentru generozitatea sufletului tău de a aduce bucurii și celorlalți!! O lacrimă de cantec e de fapt o bucurie și o emoție de om mereu prezent pentru tot ce înseamnă frumosul în arta românească, de data aceasta Romanța!!!

Daniela Idiceanu: Foarte frumoase aceste imagini, minunat gestul tău de a oferi aceste cadouri atât de frumoase și de valoroase! Mă bucur să văd că există un astfel de muzeu al romanței, felicitări familiei Mavrodin-Vasiliu!

Iuliana Condur: Admirație pentru acest muzeu superb și pentru această familie minunată! Săptâmână cu multe realizări și o zi frumoasă!

Roxana Alina Mutiu: Mulțumim pentru invitația de a vizita acest muzeu superb. Mă bucur că există un astfel de muzeu al romanței. Felicitări familiei Mavrodin-Vasiliu pentru că, prin ceea ce fac, ajută la conservarea și promovarea acestui gen muzical. Romanța e un gen muzical care, din păcate, se cântă din ce în ce mai rar. Romanța e o muzică foarte frumoasă. Tu cânți foarte frumos romanțe cu glasul tău cald și divin. Frumoase fotografii!

Viorica Copoț: Mă bucur că ți-ai făcut timp să vizitezi acest locaș „Casa romanței" din Târgoviște, condus de o familie minunată, Alina Mavrodin-Vasiliu și soțul ei! Tu, Paul cânți orice gen de muzică, inclusiv romanța, dovada invitației la festival! Felicitări! Pozele sunt de colecție, merită vizitat. Să fii sănatos și ne mândrim cu tine, pentru surprizele făcute mereu! Mulțumesc! Paul, romanța este un gen de muzică greu de cântat, dar tu o cânți foarte frumos! Felicitări, încă o dată! Succes!

Jeni Bulgar: Minunat, romanța își merită locul ei de frunte în muzica noastră românească, felicitări acestei familii preocupate de artă în țara aceasta greu încercată!

Lucaciu Mia: Cu siguranță voi vizita „Casa Romanței" din Târgoviște! Tuturor respect și prețuire!

Silvia Andreea Leustean: Frumosul se naște din frumos! Sincere felicitări!

Adriana Zaharia: Ești un iubitor de frumos, iar romanța e tot ce poate fi mai sensibil și romantic!!! Multumim!!! Mult succes celor ce promovează acest gen!! Mulțumim pentru recomandare!!! Felicitări doamnei Alina Mavrodin Vasiliu!!!

Andrada Hazdrubal: Doamne, totul e sublim!!!! Cu toată dragostea voi vizita acel muzeu!!!! Doamne, câte lucruri frumoase poți să faci!!!!! Ce suflet mare și bogat ai!!!!!

Ana Maria Bogdanov: Acest frumos omagiu adus romanței, ocupă un loc binemeritat, la Casa Romanței, din Târgoviște! Familia Vasiliu, merită toate felicitările, pentru devotamentul de care dă dovadă, în realizarea celebrului Festival „Crizantema de Aur”, și nu în ultimul rând, dvs., stimate d-le Paul Surugiu, meritați toate felicitările, pentru faptul că v-ați alăturat și acestui gen muzical!

Tatiana Grigorescu: Îmi place romanța. Este asemănătoare lied-ului în muzica vocală clasică sau chansonului parizian. Îmi place pentru relaxarea și plăcerea muzicii ce o poți avea într-un scurt moment de „respiro” al vieții cotidiene încărcate de probleme. Îmi place că satisface rafinamentul gustului. Felicitări, Paul, pentru tot mai pregnanta ta înclinație către muzica cu greutate și profunzime spirituală! Chiar mi-aș dori să aloci mai mult timp unor astfel de genuri vocale.

 Sanda Pandele: Într-o lume dominată în mare parte de material și ignoranță, oferi o rază de speranță redând romanilor ideea de valoare. Respect și mulțumiri pentru ceea ce faci

Ana Maria: Mereu arta fascinează cu frumusețea ei. O zi binecuvântată îți doresc cu mult drag și numai bine, suflet special.

Popa Cristina: Respect, Paul! Valoroase cadouri... Vor rămâne peste timp în acest muzeu. Felicitări, tuturor!

Olga Spinu: Romanța este și va fi mereu nemuritoare! Felicitări. iubitul nostru artist, ție și celorlalți oameni de valoare! Doresc să fii mereu înconjurat numai de oameni minunați și sinceri, dragă Paul!

Camelia Todinca: Felicitări pentru aceste frumoase tablouri, felicitări și familiei Vasiliu, tablourile sunt minunate și romanța noastră românească este cea mai frumoasă. Și mie îmi place romanța. Pozele sunt super, dar și voi sunteți la fel. Multă sănătate îți doresc Paul Ciprian Surugiu și Dumnezeu să fie cu tine mereu.

Ileana Marinescu: Bună să vă fie inima, dragilor! Felicitari familiei Mavrodin-Vasiliu care conservă și promovează acest gen muzical care, din păcate, se cântă din ce în ce mai rar! Mă bucur să văd că în inima orașului Târgoviște, la „Casa Romanței", există acest muzeu care va dăinui peste generații! Paul, tu meriți toate felicitările noastre pentru faptul că ești alaturi de familia Mavrodin-Vasiliu, în derularea acestui proiect îndrăzneț! Cu glasul tău divin poți să abordezi cu mare succes și acest gen muzical! Fotografiile sunt chiar de muzeu, ocupi un loc special în acest frumos muzeu pe care cu siguranță îl voi vizita!

Vio Vio: Mulțumesc din inimă pentru această recomandare!! Cu siguranță când voi mai ajunge prin zonă voi vizita și minunatul Muzeu al Romanței!! Nu știam că există un asemenea lăcaș de cultură în Târgoviște!! M-a fascinat dintotdeauna acest oraș... afișează un aer medieval!! Curtea Domnească cu Turnul Chindiei, Mănăstirea Dealu unde se află capul lui Mihai Viteazul și unde sunt înhumați mai mulți domnitori, Grădina Zoologică care este cea mai veche din România și alte obiective, merită văzute măcar o dată în viață!! Și uite că templul muzicii înalte „Casa Romanței" și-a găsit locul într-un oraș plin de istorie... nici nu se putea mai bine!! Și asta, datorită unor oameni cu suflet mare, cu iubire față de artă, de cultură... care duc mai departe romanța românească... care conservă și promovează acest gen împletit din muzică și poezie!! Reverență!! Este de apreciat gestul tău de a dărui aceste cadouri atât de reprezentative!! Este de prețuit faptul că ești pus acolo sus... la loc de cinste!! Și te felicit pentru că poți aborda acest gen atât de melancolic, sensibil, sentimental... e mare lucru!! Dar vocea ta mută munții din loc!! Felicitări, tuturor!! Îmi doresc ca romanța să dăinuiască în timp, în acest oraș încărcat de emoție!!

Mihaela Ramona: Superbe imagini, dragul nostru artist! Felicitări pentru generozitatea dvs și tot ce ne dăruiți! Tot respectul și admirația noastră pentru tot ce realizați.

Mugur Gavrilă: Și pentru mine a fost o plăcere să vă cunosc. Vă așteptăm cu drag la Casa Romanței!

Elena Chivu: Îți mulțumim Fuego că întotdeauna te-ai alăturat unor oameni valoroși și iubiți ai neamului Românesc, așa cum sunt dragii noștrii dâmbovițeni familia ALINA și TEODOR VASILIU! Iubitori de frumos și de oameni! Vă doresc multă sănătate și viață lungă cu bucurii!

Florina Vlaicu Popa: Cât de frumos! Felicitări, felicitări, oameni minunați! Romanța, acest „strigăt" de dor al inimii pe note musicale, nu va pieri nicicând, cinste unor astfel de mari artiști!

 

Alina Mavrodin Vasiliu: Mare bucurie a fost și pentru noi să vă avem oaspeți dragi! Tu ești un artist complet, dragă Paul, ai suflet de romanță, ai un repertoriu fabulos în care onorezi și Romanța românească, faci parte deja din Istoria Crizantemei de aur și din galeria marilor artiști români care au onorat scena festivalului cu recitaluri de excepție! Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște - unic în lume - te omagiază la loc de cinste impreună cu toate darurile de suflet pe care ni le-ai oferit! Romanța ne unește și ne inspiră proiecte frumoase cu… Drag de România noastră! Mulțumim tuturor iubitorilor Romanței românești și vă așteptăm să ne fiți oaspeți la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște! Doamne ajută!