14.05.2015 00:15

La PSD Dâmbovița: calcule politice pentru 2016

❚ Social-democrații lucrează la lista de candidaturi pentru alegerile locale de anul viitor ❚ Nume certe până acum sunt: Cristian Stan pentru Primăria Târgoviște, la Titu – Traian Nicolae, la Moreni – Constantin Dinu ❚ Pentru Primăria Găe ști, se va alege un candidat dintre două propuneri: Fănuț Costea sau Cristin Iacobuță ❚ Potrivit președintelui PSD Dâmbovița, partidul stă cel mai rău la Fieni, unde încă nu există un candidat „cu șanse” să-l bată pe Adriean Budoiu, dar și la Răcari și Pucioasa – unde încă se mai studiază posibilitățile

ANA MARIA POPESCU


 

PSD Dâmbovița lucrează la lista de candidaturi pentru alegerile locale de anul viitor. Potrivit președintelui PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, s-au ales candidații pentru majoritatea localităților din județ, cu excepția câtorva orașe, unde se pare că încă nu au fost identificate persoane cu notorietate care să poată câș- tiga alegerile din 2016.

Este vorba despre Pucioasa, Fieni și Răcari, localități unde PSD își dorește victoria în 2016 și de aceea nu se grăbe ște să aleagă candidați înainte să sondeze voința electoratului. Dacă în cele trei orașe alegerea candidaților este încă incertă, la Târgovi ște, Găești, Titu și Moreni lucrurile sunt, se pare, bătute în cuie. La Târgovi ște, candidatul PSD la primărie va fi Cristian Stan, la Găești va fi Fănuț Costea sau Cristin Iacobuță, la Titu – Traian Nicolae, iar la Moreni – Constantin Dinu (ultimii deja primari în exercițiu).

Despre aceste lucruri a vorbit Adrian Țuțuianu, pre- ședintele PSD Dâmbovița:

„Nu am identificat încă soluția cea mai bună pentru Pucioasa și Fieni, încă mai căutăm. La Fieni, încă nu am un candidat cu șanse să-l bată pe Budoiu (n.n. Adriean Budoiu, actualul primar), discut cu trei-patru, dar vreau neapărat să bat la Fieni, pentru că m-am săturat de diverse discuții. În județ sunt candidați la primărie, primari în funcție, care au spus clar că vor candida, sunt situații în care unii au diverse subiecte pe rol cu ANI, cu justiția în general și sunt primari care mi-au mărturisit că în contextul dat se gândesc foarte bine dacă mai merită în vreun fel să candidezi la funcția de primar, mai ales când au auzit și cu ce pensii au ieșit unii dintre ei. La Răcari am o propunere, dar o țin deocamdată pentru uz intern, o mai studiez. O să analizăm”, a precizat șeful social-democraților din județ.