30.10.2014 00:18

La Primăria Raciu: 70% încasări la buget

La Primăria Raciu: 70% încasări la buget
Galerie foto

❚ Situația este la același nivel ca anul trecut ❚ Primarul Vasile Grădinaru speră ca în cele două luni rămase până la sfârșitul anului, procentul să mai crească puțin, mai ales că de acest lucru depinde repartizarea fondurilor de anul viitor

VIRGIL VOINESCU


Primarul comunei Raciu, Vasile Grădinaru, ne-a declarat că încasările la taxe și impozite locale se situează deocamdată la 70%. Edilul nu poate spune dacă este mult sau puțin, dar situația este la același nivel înregistrat și anul trecut, adăugând că această valoare va fi îmbunătățită până la finalul de an.

„Am încasat 70% impozite și taxe locale. Majoritatea contribuabililor și-au plătit taxele și impozitele în primele luni ale acestui an, iar o altă parte în perioada de vară și la început de toamnă. Cert este că avem un nivel de 70% la taxe și impozite despre care nu putem spune dacă este mult sau puțin. Pot spune doar că în aceste ultime două luni din an, câte au mai rămas, ne propunem să creștem încasările și sperăm că și cetățenii ne vor susține, pentru că de acest indicator de colectare depinde și repartizarea sumelor de la Consiliul Județean și de la Finanțe Publice pentru anul viitor”, a explicat primarul de la Raciu, Vasile Grădinaru.

Activitatea de colectare a taxelor și impozitelor locale în perioada următoare va fi centrată cu prioritate pe ceea ce înseamnă plăți din amenzi și unele restanțe mai vechi de 6 luni.