12.11.2015 00:16

La Oțel Inox, salarii mărite cu 4%

La Oțel Inox, salarii mărite cu 4%
Galerie foto

❚ Deși sindicaliștii au cerut inițial 12% și apoi au coborât la 7%, au acceptat până la urmă propunerea avansată de administrație și cerută de majoritatea colegilor ❚ S-a mai obținut o primă de 800 lei pentru toți cei 703 salariați, ce va fi oferită la semnarea acordului ❚ Noul Contract Colectiv de Muncă este valabil până pe 21 noiembrie 2016

VIRGIL VOINESCU


Salariații de la SC Oțelinox Târgovi ște vor beneficia, începând cu luna septembrie a.c., de o majorare salarială de 4% și câte un premiu de semnarea acordului în sumă de 800 de lei plătite în decada a doua a lunii curente. Anunțul a fost făcut de liderul Sindicatului Liber Independent (SLI) Oțel Inox Târgoviște, Dumitru Parascheva.

Acesta a spus că decizia intervine în baza parafării Acordului anual la capitolul salarizare din Contractul Colectiv de Muncă pe unitate negociat potrivit legislației muncii între sindicat și administrația Oțelinox Târgoviște.

„Negocierile s-au purtat începând din luna trecută, pe parcursul a mai multe runde. Solicitările de majorare salarială au ținut cont de indicatorii economici interni, de rata inflației și de costurile de piață. Ca în orice negociere cererea și oferta, evident, sunt diferite. Sindicaliștii, comisia de negociere a luat decizia de acceptare a ofertei patronale de creștere salarială de 4%. A fost acceptată de majoritatea celor din sindicat. Ce-i drept au fost și voci care voiau un procent mai mare de creștere de salariu. M-am numărat și eu printre aceia, dar decizia a fost a majorității”, ne-a declarat liderul SLI Oțelinox Târgoviște.

„De această majorare și de cei 800 lei acordați drept premiu de semnare a acordului, beneficiază 703 salariați, respectiv tot personalul uzinei. (...) Pe total, creșterea noastră de 4 procente, raportând la industrie, este cea mai mare obținută”, a adăugat Dumitru Parascheva.

Contractul Colectiv de Muncă la Oțelinox Târgoviște este valabil până pe 21 noiembrie 2016.