03.03.2015 00:12

La CJAS Dâmbovița, buget doar pentru primul trimestru

La CJAS Dâmbovița, buget doar pentru primul trimestru
Galerie foto

❚ Potrivit directorului instituției, dr. Alexandra Stan, sumele aprobate sunt asemănătoare cu cele de anul trecut ❚ CJAS se poate descurca bine cu sumele alocate, însă există și o excepție în ceea ce privește listele de așteptare pentru dispozitivele medicale ❚ Ca să se încadreze în buget, Casa întocmește aceste liste, bineînțeles cu prioritățile de rigoare, însă pe finalul anului trecut, cu mari eforturi, abia au fost rezolvate pe jumătate

VIOLETA STANCIU


Bugetul fondului național de asigurări de sănătate aferent județului Dâmbovița a fost aprobat numai pentru trimestrul I al anului 2015. Cu mici excepții, sumele alocate în buget sunt asemănătoare cu cele aferente primului trimestru din anul 2014.

Dr. Alexandra Stan, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Dâmbovița consideră că instituția se poate descurca foarte bine cu banii alocați, mai puțin însă pe câteva tipuri de asistență medicală unde se înregistrează liste de așteptare.

 

Cea mai mare problemă se înregistrează la dispozitivele medicale

„Este vorba despre dispozitivele medicale care se acordă pentru recuperarea unor deficiențe organice sau funcționale unde de ani de zile se înregistrează liste de așteptare pentru că numărul solicitărilor este foarte mare. Astfel, ca să ne încadrăm în banii alocați, facem aceste liste. În anul 2014, în luna decembrie, am făcut un efort extraordinar să acoperim mai mult de jumătate din lista de așteptare pe 2014. Am avut și o majorare de buget care ne-a permis să rezolvăm unele cazuri. O să mai înregistrăm ceva liste de așteptare și pe serviciile de îngrijire medicală la domiciliu”, a punctat directorul executiv al CJAS Dâmbovița.

 

Dâmbovița, fruntaș la serviciile de îngrijire la domiciliu

Totodată, dr. Alexandra Stan a ținut să sublinieze că Dâmbovița este un județ fruntaș în ceea ce privește acordarea serviciilor medicale de îngrijiri la domiciliu.

„Avem 19 furnizori autorizați și evaluați să acorde aceste servicii, iar de ele beneficiază pacienții cu afecțiuni foarte grave, în stadii aproape terminale (afecțiuni oncologice, accidente vasculare cerebrale). Serviciile se acordă la domiciliul asiguratorului, iar furnizorii respectivi se duc acolo. Aceste servicii se acordă conform recomandării medicale. Medicul recomandă serviciile și stabilește ritmul: zilnic, la două zile, la o săptămână”, a mai menționat directorul CJAS Dâmbovița.