12.11.2021 00:09

La ce poate spera Chindia?

La ce poate spera Chindia?
Galerie foto

Liga 1 este într-o mică pauză în aceste zile, din cauza meciurilor echipei naționale. Această acțiune a selecționatei pregătite de Mirel Rădoi a venit chiar la finalul turului sezonului regulat, iar acest moment o găsește pe Chindia Târgoviște pe locul 10 în Liga 1, dar și cu prezența asigurată în sferturile de finală ale Cupei României. Trupa lui Emil Săndoi a avut parte de o primă parte de stagiune decentă, dar s-ar fi putut obține mai mult, cu ceva concentrare în plus, dar și cu puțin noroc.

Totuși, echipa târgovișteană stă bine în acest moment, pentru că, dacă analizăm clasamentul primei ligi, vom vedea că echipe cu nume sunt mai jos decât gruparea dâmbovițeană. Chindia a păstrat aceeași idee de joc ca și în stagiunea precedentă. Emil Săndoi își organizează bine echipa în plan defensiv, formația târgovișteană stă bine în teren și primește foarte greu gol, dar are ceva probleme în ofensivă, pentru că marchează foarte puțin. Aceasta este și principala cauză pentru care echipa dâmbovițeană se clasează doar pe locul 10, pentru că nu poți obține victorii dacă nu marchezi.

Chindia este un adversar dificil pentru orice echipă din prima ligă, dar are nevoie de ceva în plus și în atac, pentru a putea spera la rezultate și mai importante. În privința lotului, este greu de crezut că se poate schimba ceva, mai ales că perioada de transferuri este încă departe, dar motivul principal este dat de faptul că echipa târgovișteană nu beneficiază de un buget generos pentru transferuri. Chiar dacă uneori lasă impresia că poate obține mai mult, Chindia rămâne încă o echipă mică pentru nivelul primei ligi. Fără un stadion acasă, în Târgoviște, dar și cu un buget ce nu îi permite să atragă fotbaliști care să aducă un impact real asupra jocului, rezultatele obținute de Chindia sunt mulțumitoare.

Echipa lui Emil Săndoi poate să atace încă o prezență în play-off, dar și fazele superioare ale Cupei României. Potențial există, însă Chindia trebuie să vină cu ceva în plus și pe fază ofensivă, pentru că nu poți să te aperi tot meciul și să speri că vei obține victorii. Poți face acest lucru de câteva ori, dar la un moment dat, vei ceda. Sunt convins însă că Emil Săndoi va lua deciziile potrivite, astfel încât partea a doua a sezonului să fie mult mai bună pentru gruparea târgovișteană.

 

 

Cosmin Sava