05.09.2022 00:13

La 5 minute de prima absolvire

La 5 minute de prima absolvire
Galerie foto

Atât i-ar mai fi trebuit Chindiei să reziste la Arad, 5 minute, pentru a obține prima absolvire din acest sezon. Numai că năbădăiosul Benga, reabilitat, nu demult, de echipa dâmbovițeană, s-a opus acestui deziderat al echipei lui Adrian Mihalcea. Poate că fundașul arădean a făcut dreptate, după gafa comisă de portarul Dragoș Balauru (44), când șutul lui Akhmetov, de la marginea careului, s-a strecurat în poartă, cu concursul său.

Dar câte asemenea lovituri neortodoxe nu a primit și Chindia până acum? Cei peste 7.800 de spectatori au pus presiune pe jucătorii noștri, cu toate că au fost și momente când, până și cei trei suporteri veniți de la Ialomița s-au făcut auziți până la Târgoviște. Cât de mari ar fi fost 3 puncte pentru zestrea săracă pe care o are trupa valahă, și cât de mult ar fi ridicat moralul echipei! O echipă, încă, neconturată, o echipă în permanentă căutare a unei formule mai competitive.

Perioada de transferuri a adus nume noi, a căror valoare nu poate fi concluzionată imediat. Nu a surprins plăcut Orozco, iar Cooper nu colaborează eficient cu colegii. În ultimul timp, nici cuplul de fundași centrali, Celea și Boldor, nu se mai asimilează reciproc, așa cum începuse și cum au făcut-o, mai ales la Ovidiu, cu Farul Constanța. Chiar dacă Chindia are un joc mai puțin disputat, restanța cu CS Universitatea Craiova, și nu știm cât să credem în 3 puncte, tot pe jocurile imediat următoare trebuie să ne bazăm, pentru a nu se mări distanța până la echipele de deasupra noastră, respectiv U Cluj și CS Mioveni.

În aceste momente grele, poate cele mai dificile de după promovare, trebuie să menționăm și... picul acela pozitiv care există, totuși, și care este vizibil în clasament. Chindia a marcat 9 goluri, la egalitate cu FCSB (două jocuri mai puțin) și Sepsi Sf. Gheorghe. Abia echipa de pe locul 9, U Craiova 1948, are mai multe reușite (11). Aceasta vine să întărească ideea că Mihalcea s-a ținut, oarecum, de promisiunea că echipa va juca ofensiv. Din păcate, capitolul la care a excelat cu Săndoi la timonă, adică apărarea ermetizată, nu mai este la înălțime.

Am primit cele mai multe goluri, 15. Săndoi a fost fundaș, Mihalcea, atacant. Urmează meciul cu Sepsi (10 septembrie, ora 13.00), iar covăsnenii sunt în scădere de formă, după ieșirea din Conference League. Iar Chindia, după o cât de cât revigorare pe malul Mureșului, la Arad, poate absolvi primul examen din acest sezon. E momentul. Hai, Chindia!

 


Vasile Neagu