30.06.2014 07:19

Klaus 6 haus. Yacht, nicht?

Klaus 6 haus. Yacht, nicht?
Galerie foto

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


 

De când PNL se spielhosen-ește pe lângă Klaus „Ich liebe dich, Ich liebe dich...”, toată lumulița bugetară de dreapta cu propaganda aferentă învață și ea să buchisească pe nemțește. Presa îi dă o mână de ajutor cu averile lui Herr Klaus Werner, cel garantat de Frau Merkel. Tema zilei: câte Haus are Klaus?

 

Și-ncepem: Eins, zwei, drei, vier, funf, sechs… Ja, sehr gut! Și apoi ein, zwei BMW-uri… Wunderbar, adică minunat! Și totuși... Yacht, nicht? Eu zic că niște pescari într-ale apelor tulburi din politica românească ar putea să (sur)prindă, la o adică, și-un yacht tras la cheu ori la chei (c-avem așa ceva prin porturile electorale!), și nu doar cele 6 Haus ale lui Klaus.

 

Dar mai cu seamă e de cercetat ce afaceri a pus pe vier, adică patru, roate și chiar mai multe Herr Klaus în politica de familie pe Strase în Sibiu. Aflând și noi, ca tot românul prostit de politicieni, câte a adunat în pușculițăn neamțul de curând liberal, numai și numai din salarul de profesor meditator, îți vine să scandezi a pagubă în Auschwitz-ul democrației originale românești sloganul „Arbeit macht... fraier!”. Și nu frei, care înseamnă liber.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Pe înțelesul cititorilor noștri care nu știu și nici n-au chef să se dea peste cap ca un foraibăr ca să învețe alemanda de dragul lui Herr Klaus cel cu 6 Haus, le spunem doar că „Arbeit macht frei” înseamnă „Munca te face liber” și era cinicul slogan de pe poarta lagărului de exterminare de la Auschwitz.

 

În România, e clară treaba că munca nu te face „frei”, ci fraier în ochii celor care pretind că vor să facă politică nemțește, dar o sucesc pe românește. Între timp, repet, PNL-ul se izmenește, pardon, se spielhosen-ește, mutându-și doctrina de pe-un crac pe altul, cu tot soiul de amenințări electorale, trecute o vreme în planul al doilea, de când cu inventarierea șpăgilor din familia prezidențială, plină și aia de case dubioase.

 

Ascultându-l pe noul președinte al liberalilor, pe Klaus cu ale lui 6 Haus, cum se scrâșnește la popor prin televizor, ai zice că-n toamna asta nu scăpăm fără s-o pună ai lui de-al treilea Reich. Asta și-o fi propus cumva dreapta nemțească cea „populară” în biața noastră țărișoară? Nu de alta, da’ e bine să știe și românii votanți ce-au votat și ce-au căpătat.

 

La așa declarații de amor liberal pentru poporul român, care i-a răspuns însă cu eine kleine prozente la europarlamentare, nu găsesc altă concluzie de final decât una inspirată dintr-un șlagăr nemțesc: Ich Lieb dich, du liebst mich nicht! Adică eu te iubesc, tu nu mă iubești. Ja, Ja, Ja! Sau... nu mai ia, ci pune demisia colea!

 

 

 www.alinamavrodin.ro