16.01.2018 00:15

Jurnalista Ruxandra Săraru, la manifestările de la Biblioteca Județeană

Jurnalista Ruxandra Săraru, la manifestările de la Biblioteca Județeană
Galerie foto

V.V.


Ieri, 15 ianuarie, la sediul Bibliotecii Județene “I. H. Rădulescu” din Târgoviște, a fost celebrată Ziua Culturii Naționale, în contextul aniversării Centenarului Marii Uniri. Totodată, a fost marcată și împlinirea a 168 de ani de la nașterea marelui poet, Mihai Eminescu.

Participant la eveniment, Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a declarat: “Fiind Anul Centenarului Marii Uniri, Ziua Culturii Naționale este ziua în care cultura ne domină sentimentele mai mult ca niciodată. Tot astăzi, opera marelui poet român Mihai Eminescu este mai plină de viață, de sentimente și de emoție mai mult ca niciodată. Și tot astăzi, istoria și cultura poporului român sunt mai legate mai mult ca niciodată”.

Printre invitații la eveniment s-au numărat secretarul județului Ivan Vasile Ivanoff, deputatul Claudia Gilia, reprezentanți ai Arhiepiscopiei, conducerea Inspectoratului Școlar Județean, iar invitată specială a fost cunoscuta jurnalistă Ruxandra Săraru.

În încheiere, a avut loc un moment muzical, în interpretarea Ansamblului Coral al Colegiului Național “Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, coordonat de profesorul Elena Dragomir.