29.12.2014 00:17

Jandarmii montani, în misiuni de salvare

Jandarmii montani, în misiuni de salvare
Galerie foto

C.D.


Ziua de 27 decembrie a fost una de intervenție pentru jandarmii montani dâmbovițeni. Astfel, un echipaj din cadrul Postului Zănoaga a intervenit în zona „Table” din Masivul Bucegi în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.

Turiștii plecaseră cu autoturismul din zona Padina, pe DJ 714 Peștera-Moroeni, cu intenția de a ajunge la Târgoviște. Nu au mai putut înainta din cauza stratului de gheață format pe drumul principal, fiind ajutați de jandarmii montani să deblocheze autovehiculul. Au fost însoțiți în condiții de siguranță până la Sanatoriul Moroeni.

În aceeași zi, un echipaj al aceluiași post de jandarmi a intervenit în sprijinul unei persoane care se afla în dificultate în punctul „Belvedere” din Bucegi. Bărbatul, în vârstă de 54 ani, plecase din localitatea Moroeni, pe DJ714 Moroeni-Peștera și intenționa să ajungă pe jos la o cabană din zona Zănoaga. La un moment dat, din cauza necunoașterii traseului și a epuizării fizice bărbatul a solicitat sprijinul jandarmilor montani.

Pentru că vremea se anunță deosebit de rea, iar zona montană a județului este sub avertizare meteo cod portocaliu de ninsori și viscol, turiștii sunt atenționați să apeleze numărul unic de urgență 112 sau numerele de telefon 0749.034639/0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.