04.01.2023 00:15

Jandarmii au acționat pentru un plus de siguranță la trecerea dintre ani

Jandarmii au acționat pentru un plus de siguranță la trecerea dintre ani
Galerie foto

În minivacanța prilejuită de Anul Nou, peste 100 de jandarmi au acționat zilnic pentru ca dâmbovițenii să petreacă trecerea dintre ani în siguranță. Jandarmii au fost angrenați și în misiuni de pază și protecție instituțională la obiectivele stabilite în responsabilitate.

În urma unor acțiuni desfășurate în ultimele zile ale anului pe raza municipiului Târgoviște, jandarmii au confiscat peste 5.200 de articole pirotehnice, iar celor trei persoane depistate li s-au întocmit actele de sesizare pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

În intervalul 31 decembrie 2022 - 2 ianuarie 2023 jandarmii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în cuantum de 3.500 lei, în majoritatea dintre acestea fiind menționate fapte ca adresarea de injurii, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice și nerespectarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura.

Tot în această perioadă, jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga au vegheat permanent pentru liniștea turiștilor cazați în zona de responsabilitate din Munții Bucegi.

Pentru siguranța dâmbovițenilor, patrulele de ordine publică au acționat independent și în sistem integrat, având în vedere prevenirea infracțiunilor stradale și descurajarea faptelor antisociale. Jandarmii au fost prezenți în stradă, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, în municipiul Târgoviște, precum și în alte localități din județul Dâmbovița.

 

Informare, Relații Publice și cu Publicul