24.03.2015 00:16

Jandarmi bucureșteni, pregătiți pentru misiuni internaționale la Ochiuri

Jandarmi bucureșteni, pregătiți pentru misiuni internaționale la Ochiuri
Galerie foto

❚ Instructorii Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri au simulat situații extrem de dificile, urmărind antrenarea jandarmilor atât din punct de vedere fizic, cât mai ales psihic


Una dintre subunitățile Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București se pregătește în mod special pentru misiuni internaționale. Pentru a profita de pregătirea profesională a instructorilor de la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, efectivele acestei subunități au participat săptămâna trecută la un stagiu de antrenament în condiții apropiate teatrelor de operații internaționale.

Folosind experiența dobândită pe timpul misiunilor din Kosovo și Afganistan, instructorii au simulat situații extrem de dificile, urmărind antrenarea jandarmilor atât din punct de vedere fizic, cât mai ales psihic. Au fost folosite baza de antrenament a Centrului Ochiuri, zonele împădurite și localitățile adiacente, cu sprijinul Inspectoratului General al Aviației, care a pus la dispoziție un echipaj dotat cu un elicopter militar.

Făcând parte din multe organisme și organizații internaționale, România trebuie să fie permanent în măsură ca, la nevoie, să disloce militari în zonele de conflict internaționale.

 

ofițer desemnat cu Relațiile Publice CPPCJ Ochiuri, mr. Gabriel Fotescu