20.01.2022 00:11

Izvor nesecat de talente

Izvor nesecat de talente
Galerie foto

Sportul dâmbovițean este un izvor nesecat de talente. Multe se irosesc, însă altele ocupă locurile rămase libere în caruselul care urcă spre vârful ierarhiilor. Județul propune sute de sportivi cu potențial, care merită promovați și susținuți. Voi încerca să prezint cât mai mulți în rubricile sportive ale cotidianului Jurnal de Dâmbovița și încep cu David Neacșu, cel mai în vogă înotător dâmbovițean al momentului, triplu medaliat național la cadeți în 2021 (argint 100 m liber, argint 400 m liber, bronz 100 m bras), dar și la Cupa României (bronz 100 m bras).

David îl are ca antrenor pe respectabilul Gheorghe Tzitzeclis și este primul sportiv legitimat la un club dâmbovițean, care urcă pe podium la un Campionat Național de Înot. Stabilit între timp în Anglia, puștiul vine regulat în țară, unde și concurează pentru Clubul Sportiv Municipal Târgoviște. Văzut ca o mare speranță a înotului românești, fiind senzația ultimei ediții la Naționalelor de Cadeți, David Neacșu a explodat în 2021.

Până atunci un necunoscut în lumea natației, tânărul târgoviștean a deschis drumul localnicilor către marea performanță și la înot. Îi calcă pe urme cu succes Anastasia Udroiu, o fetiță extraordinar de talentată, la rându-i medaliată la Naționale, însă la copii. Anastasia reprezintă clubul Renovatio și se pregateste sub coordonarea lui Felix Stănescu. Sunt copii talentați, implicați într-o disciplină sportivă cu puțini ani de activitate la Târgoviște, dar care începe să producă talente.

 

Costin Mihai