19.11.2021 00:14

Isteria unei pene de curent în Europa

Isteria unei pene de curent în Europa
Galerie foto

Informația despre o pană de curentă în toată Europa face înconjurul lumii în mass-media, stârnind foarte multe controverse, dar și ironii. Totul a pornit de la oficialii guvernamentali austrieci, care au vorbit într-un material informativ despre posibilitatea unui black-out (întreruperea furnizării curentului electric) în toată Europa. Totuși, s-a ajuns la concluzia că un asemenea eveniment ar fi imposibil, iar informația transmisă de austrieci rămâne în acest moment doar un fake news. Reporterii cotidianului nostru au stat de vorbă cu mai mulți dâmbovițeni, întrebându-i ce opinia au despre posibilitatea unei pene de curent în toată Europa și dacă într-adevăr s-ar întâmpla un asemenea eveniment, care ar fi consecințele?

*Este puțin probabil să se întâmple așa ceva, dar nu de-a dreptul imposibil. Am înțeles că ar fi vorba despre o săptămână să dureze această pană de curent, ceea ce ar falimenta multe afaceri. Nu cred că se va întâmpla totuși să se întrerupă curentul în toată lumea.

*De ce nu? Este foarte posibil, tehnologia a luat-o razna, iar curentul electric este zilnic suprasolicitat. Nu știu de ce unora le este greu să creadă. Dacă s-ar întâmpla așa ceva, nu ar fi nimic rău, din contră, ar mai respira puțin și planeta asta.

*Fake news, oameni buni, nu e posibil așa ceva. Nici o pană de curent la nivel național nu cred că ar fi posibilă, mai ale una la nivel european sau mondial…să fim serioși.

*La început eram sceptic de așa ceva, dar am citit pe internet că mai multe firme, nu doar din Europa, se pregătesc de așa ceva. Nu pot să spun că într-adevăr cred, dar o mică posibilitate ar exista.

*Da și nu! Eu cred că se poate ajunge maxim într-un scenariu în care să avem pene de curent de câteva ori pe zi. Dacă am avea timp de o săptămână fără întrerupere, ar însemna un dezastru pentru întreaga omenire.

*La câte am trăit în ultima vreme, nu ar fi imposibil și asta. Eu nu aș fi surprins. Cred că va fi o gură de oxigen pentru noi dacă se întâmplă așa ceva. Nu-i mai vedem toată ziua pe tineri cu ochii în telefoane și tablete, noi nu mai stăm cu gurile căscate la televizor să vedem politicieni mincinoși.

Prin urmare, dâmbovițenii nu exclud posibilitatea de a trăi un astfel de eveniment. Totuși, specialiștii spun că este imposibil să asistăm la o pană de curent în toată Europa.

 

 

Ștefan Khalil