19.05.2016 00:19

Isteria "HEXI PHARMA"

Isteria
Galerie foto

GEORGE COANDĂ


De la o vreme încoace trăim din isterie în isterie. Că ne-am isterizat de-a binelea. Sau, știu eu, cineva, pe undeva, asta-și dorește – de ne prăpădește -, să ne vadă pierzându-ne uzul rațiunii și, nebăgând de seamă, să scoată cât mai iute din circulație România.

Acu a explodat isteria asta a substanțelor dezinfectante produse de firma Hexi Pharma, și de aici, precum o ciupercă atomică țâșnită deasupra sistemului medical românesc, s-a lovit în rețeaua spitalicească a patriei. Și, deodată, spitalele au intrat în haos, s-au stopat intervențiile chirurgicale, au încetat unele tratamente. Pe scurt, românii s-au îngrozit și privesc cu neîncredere spre toate unitățile spitalicești. Haosul ăsta, orice ni s-ar spune, nu cred că nu a fost premeditat. Și, de asemenea, nu cred că până la declanșarea scandalului pe la Președinția și pe la Guvernul republicii, și pe la Parlament chiar nu le-a ajuns nimic la urechi. SRI ne-a comunicat că a informat. Păi și atunci? Iar eu unul, ca gazetar veteran cu un instinct de alarmă îndelung exersat, nu-l iau pe încredere pe neliniștitul jurnalist sportiv Tolontan pe care-l bănuiesc de o bine lucrată șmecherie. Că o doză mare de adevăr în tărășenia „Hexi Pharma” există nu mă îndoiesc, dar că toată lumea din sistemul medical nu s-ar fi prins cum stă treaba iar nu mă îndoiesc.

Nu toate spitalele, este cert asta, au stat pe o bombă cu ceas. Și o spun în cunoștință de cauză. Nu cu mult timp în urmă am fost internat și am suportat o intervenție chirurgicală extrem de complicată într-un „institut al inimii” din România. O bijuterie a sistemului medical al patriei. Și n-am auzit ca și înainte și după internarea mea să fi dat colțul cineva în acel mare spital. Și nu numai acolo, dar și în alte clinici de pe o stradă întreagă. Hai, să spun de unde: de la Cluj- Napoca. Încă o dată zic: că Hexi Pharma, dar și alte firme, și-au chivernisit teșcherelele din mistificarea unor substanțe dezinfectante nu am de gând să pun la îndoială. Doar ne ducem traiul într-un capitalism criminal. Să pitești sub preș atâta timp acțiunea asta criminală, încă o dată spun, îmi dă de bănuit. Și-mi asum bănuiala că cineva, undeva (sfere oculte), are un scop precis: asasinarea poporului român. Iar senzaționalele dezvăluiri de presă sunt diversiuni pentru proști.