18.05.2015 00:18

Irineu Popescu, condamnat la 4 ani și 6 luni închisoare cu executare

Irineu Popescu, condamnat la 4 ani și 6 luni închisoare cu executare
Galerie foto

❚ Decizia Curții de Apel Pitești este definitivă ❚ Alături de Irineu Popescu au mai fost condamnați la închisoare cu executare omul de afaceri Iulian Duțescu și trei administratori de firme din Mioveni, Slatina și Pitești ❚ Acuzațiile sunt de inducere în eroare a autorităților financiar-fiscale și solicitări de rambursări ilegale de TVA. În solidar cu firma Dâmbovița Construcții, Irineu Popescu trebuie să plătească și 3 milioane lei

CORVIN DUMITRICĂ


Irineu Popescu a fost condamnat la 4 ani și 6 luni închisoare cu executare, iar decizia este definitivă. Judecătorii Curții de Apel Pitești au pronunțat hotărârea care nu mai poate fi atacată, iar instanța a decis și interzicerea unor drepturi pe perioada executării pedepsei. Alături de Irineu Popescu au mai fost condamnați și omul de afaceri Iulian Duțescu și trei administratori de firme din Mioveni, Slatina și Pitești.

Iulian Duțescu a rămas cu condamnarea pronunțată de judecătorii de la Tribunalul Argeș, respectiv 4 ani închisoare, iar Mitu Constantin - 6 ani și 4 luni închisoare cu executare, Dinu Florea - 4 ani și 6 luni închisoare cu executare și Țîrcomnicu Marin - 3 ani și 10 luni închisoare cu executare. Acuzațiile sunt de inducere în eroare a autorităților financiar- fiscale și solicitări de rambursări ilegale de TVA.

Pe lângă închisoare, Irineu Popescu trebuie să plătească peste 3 milioane de lei (30 milioane lei vechi), în solidar cu firma Dâmbovița Construcții. Din această sumă, 1.292.262,5 lei reprezintă taxe și impozite sustrase de la plata către bugetul consolidat al statului (corespunzător infracțiunii de evaziune fiscală) și suma de 1.758.193,5 lei reprezintă suma disimulată (corespunzător infracțiunii de spălare de bani).

 

Trimiși în judecată în 13 aprilie 2012

Direcția Națională Anticorupție l-a trimis în judecată pe Irineu Popescu, împreună cu alți 4 inculpați, în data de 13 aprilie 2012, acuzându-i că „în calitate de reprezentanți ai societăților comerciale menționate, s-au asociat în vederea obținerii unor sume consistente de bani de la bugetul de stat prin folosirea acestor firme pe care, după încasarea sumelor, le-au falimentat și le-au înstrăinat.

Concret, aceștia au indus în eroare autoritățile financiar-fiscale solicitând rambursări ilegale de TVA”. Firma Dâmbovița Construcții este, la acest moment, în faliment.