03.09.2015 00:14

Irigațiile, numai cu acordul scris al Apelor Române

Irigațiile, numai cu acordul scris al Apelor Române
Galerie foto

❚ Acest lucru este valabil indiferent de unde se folosește apa pentru udat: în sistem de irigație sau din puțurile proprii ❚ O altă veste proastă este că autorizațiile pe care fermierii trebuie să le obțină de la Apele Române nu sunt... pe gratis, iar prinși fără acest document riscă sancțiuni

VIOLETA STANCIU


Un nou obstacol în calea agricultorilor dâmbovițeni! Aceștia nu-și mai pot uda grădinile fără acordul scris al Apelor Române. Măsura se adresează atât fermierilor care folosesc sisteme de irigații alimentate cu apă din diverse surse, cât și celor care utilizează apa din puțurile forate în propriile gospodării.

Oamenii au primit toate aceste informații de la salariații Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Dâmbovița, în cadrul campaniilor desfășurate de aceștia în teritoriu. O altă veste proastă: autorizațiile pe care fermierii trebuie să le obțină de la Apele Române nu sunt... pe gratis. O astfel de autorizație costă 350 de lei, dar este valabilă între 4 și 5 ani.

„Oamenilor li s-a adus la cunoștință faptul că orice lucrare de irigații, de stropit, pentru orice lucrare de acest gen trebuie să aibă un acord cu Apele Române. Se vor face controale în teren și nu va fi în regulă, dacă nu au aceste autorizații. Am înțeles că nu sunt foarte scumpe, noi ne-am interesat special pentru ei și am aflat că autorizația costă 350 de lei, pentru o perioadă de 4-5 ani”, a punctat purtătorul de cuvânt al APIA Dâmbovița, Oana Năstase.