22.05.2023 00:18

ÎPS Nifon, vizită-maraton la investițiile din parohii

ÎPS Nifon, vizită-maraton la investițiile din parohii
Galerie foto

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul eparhial și Părinți Protopopi, a efectuat vineri, 19 mai 2023, o nouă vizită pastorală în parohii ale protoieriilor Târgoviște Nord și Pucioasa. Astfel, a vizitat parohiile: Gheboieni, Izvoare, Bărbuleț, Gura Vulcănii și Vulcana Pandele.

La Parohia Gheboieni, Protoieria Târgoviște Nord, Mitropolitului Nifon i-au fost prezentate lucrările de la clădirea multifuncțională, în prezent, realizându-se finisajele interioare la etaj. La Parohia Izvoare, Protoieria Târgoviște Nord, Înaltul Ierarh a oferit îndrumări cu privire la continuarea, rapidă și în condiții optime, a lucrărilor de restaurare a picturii interioare.

La Parohia Bărbuleț, Protoieria Târgoviște Nord, Înaltpreasfinția Sa a evaluat lucrările de pictură după încheierea lor și a dat îndrumări cu privire la realizarea mobilierului și la lucrările de amenajare peisagistică din curtea sfântului locaș, în vederea pregătirii pentru târnosire.

La Parohia Gura Vulcănii, Protoieria Pucioasa, pictura a fost restaurată în proporție de 80%, fiind finalizată casa parohială. De asemenea, urmează a fi achiziționat mobilierul interior adecvat, astfel că Chiriarhul nostru a oferit sfaturile necesare pentru încheierea tuturor lucrărilor,  în vederea grabnicei târnosiri a bisericii.

La Parohia Vulcana Pandele, Protoieria Pucioasa, sunt în desfășurare lucrări de reparații curente la acoperișul bisericii, iar Ierarhul nostru a dispus începerea demersurilor necesare pentru demararea proiectului de restaurare a picturii. Domnul Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița și domnul Gheorghe Ana, președinte GAL Valea Dâmboviței,  au luat parte la vizita pastorală la parohiile Gura Vulcănii și Vulcana Pandele, ambii susținând lucrările aflate în derulare la bisericile acestor parohii, ca fii ai comunei.

De asemenea, au luat parte: domnul Constantin Pătru, Primarul Comunei Tătărani, domnul Gabriel Dănuț Sandu, Primarul Comunei Voinești și domnul Radu Vasile, Primarul Comunei Vulcana Pandele. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a oferit îndrumări pentru buna desfășurare a vieții duhovnicești, liturgice, social-filantropice, educaționale și gospodărești de la aceste parohii, îndemnând preoții la o aprofundare a misiunii pastorale a Bisericii noastre în contemporaneitate.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei