27.10.2014 00:08

ÎPS Mitropolit Nifon, decorat cu Ordinul Coroana României

ÎPS Mitropolit Nifon, decorat cu Ordinul Coroana României
Galerie foto

❚ Conferită de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, înalta distincție regală i-a fost înmânată Înaltpreasfințitului Părinte Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, de Principesa Margareta, la Palatul Peleș din Sinaia


 

Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon i-a fost conferit, joi, 23 octombrie 2014, la Palatul Peleș din Sinaia, Ordinul Coroana României în grad de Ofițer de către M.S. Mihai I, Rege al României. Această înaltă distincție regală i-a fost conferită Înaltpreasfinției Sale, așa cum spune motivația decretului, pentru „conducerea cu blândețe, înțelepciune și har a activităților internaționale ale Bisericii Ortodoxe, iar astăzi a Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Pentru respectul și afecțiunea față de Coroană, de valorile și principiile ei. Pentru legăturile atât de strânse, istorice și spirituale, dintre Arhiepiscopia Târgoviștei și Familia Regală a României”.

Precizăm că M.S. Mihai I, alături de membri ai Familiei Regale a României, a vizitat Arhiepiscopia Târgoviștei de câteva ori, un moment notabil fiind cel al participării la ceremoniile legate de comemorarea a 400 de ani de la moartea martirică a lui Mihai Voievod Viteazul și aniversarea a 500 de ani de la sfințirea Mânăstirii Dealu, la 8 septembrie 2001.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei