17.01.2023 00:09

Ionuț Munteanu, mândru de elevii săi

Ionuț Munteanu, mândru de elevii săi
Galerie foto

* În cadrul competițiilor naționale, karatiștii de la CS Târgoviște au obținut 63 de medalii, iar în afara granițelor țării noastre, au cucerit 11 medalii

 

Anul 2022 a fost unul perfect pentru Ionuț Munteanu. Antrenor de karate, în cadrul Clubului Sportiv Târgoviște, acesta a avut destule motive de mândrie pe parcursul anului trecut, ținând cont de faptul că elevii săi au obținut 74 de medalii. În cadrul competițiilor naționale, sportivii de la CS Târgoviște au obținut 63 de medalii, iar în afara granițelor țării noastre, au cucerit 11 medalii. Dintre cele 74 de medalii cucerite, 10 au fost de aur, 23 de argint și 41 de bronz. În urma acestor rezultate, Ionuț Munteanu a fost desemnat Antrenorul anului la sporturile neolimpice.

Multă muncă, secretul succesului

„Karate-ul începe prin muncă și perseverență, se termină prin modestie și respect. Încercăm să fim printre primii, să muncim cât mai mult, să ne autodepășim. Avem grupe separate de vârstă. facem selecție, pe grupe de inițiere, de avansați și de performanță. Avem mereu solicitări, mulți doresc să vină la CS Târgoviște. Avem noroc și cu un club privat, un proiect al meu și al lui Cristian Mihăieș de acum 9 ani, Yama Sport Club, de acolo selectăm sportivii pentru CS Târgoviște. Cei mai buni de acolo, care își doresc să facă performanță, vin la CS Târgoviște. Ștefania Huiu este un produs al acestui club”, a spus Munteanu.

E nevoie de mai multă susținere

Chiar dacă CS Târgoviște este aproape de secția de karate, antrenorul consideră că pentru a trece la următorul nivel, este nevoie de mai multă susținere, din extern. „Ștefania a avut un sponsor care a susținut-o, cu ajutorul lui a reușit să meargă la aceste turnee. Am mai avut o susținere din redirecționarea celor 3,5% din impozitul pe venit, și cam atât. Efortul este destul de mare, atât din partea mea, cât și a lor. Anul trecut a fost mai greu, dar clubul ne-a asigurat deplasările la competițiile oficiale, taxă de participare, masă, transport, chiar ne-a pus la dispoziție microbuzul și la anumite cupe de verificare. Contează acest sprijin. Sunt conștient de bugetul clubului, de ce ne oferă Ministerul. Noi ne organizăm pentru a putea participa la anumite competiții și din surse externe. Sportul acesta este unul scump, cu cât urci mai mult spre performanță, devine mai scump. Clubul nu mai poate să-ți ofere la un moment dat un echipament omologat la nivel mondial. Este 150 de euro, cel puțin, un kimono, plus alte accesorii care se uzează tot timpul. Clubul ne-a mai asigurat și medicație, vitaminizare, în limita bugetului, pentru câțiva sportivi de performanță”.

 

 

 

Cosmin Sava