20.01.2022 00:18

Ionel Petre a demisionat din ALDE

Ionel Petre a demisionat din ALDE
Galerie foto

*„Acum se discută în termeni pe care nu îi mai recunosc ca fiindu-mi onoranți politic. Se discută mult despre o fuziune și despre funcții pe care unii colegi ar putea să le primească în urma negocierilor cu PNL”

 

Fostul lider al ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, și-a anunțat ieri demisia din ALDE, unde ocupa funcția de vicepreședinte la nivel național! Discuțiile legate de fuziunea ALDE cu PNL, dar și negocierea unor funcții pe care ar urma să le primească unii reprezentanți ALDE au fost motivele principale care l-au determinat pe Ionel Petre să-și ia adio de la această formațiune politică unde „a cunoscut și bucuria succesului dar și dezamăgirea dură a eșecului la limită”.

„Resping categoric acest mod de a face politică”

„A venit momentul să mulțumesc, ALDE! Spun răspicat că pentru mine a fost un drum extraordinar, dar astăzi demisionez din funcția de vicepreședinte ALDE, dar și din partid. Am fost onorat să reprezint acest partid și sper că am făcut-o cu onoare! Am candidat alături de ALDE și președintele C.P. Tăriceanu pentru Senatul României, dar am candidat și pentru președinția Consiliului Județean Dâmbovița. Acum însă se discută în termeni pe care nu îi mai recunosc ca fiindu-mi onoranți politic. Se discută mult despre o fuziune și despre funcții pe care unii colegi ar putea să le primească în urma negocierilor cu PNL.

În opinia mea,  cuvântul atât de mult vehiculat, «negociere»,  este cel mai nepotrivit cuvânt în momentul de față. El era potrivit când guvernarea PSD a fost schimbată cu ajutorul ALDE, iar atitudinea celor de la PNL față de noi este bine cunoscută; acum cuvântul potrivit ar fi... milă. Resping categoric acest mod de a face politică. Faptele mele și munca depusă nu pot fi miluite politic. Urez succes tuturor colegilor de bună credință, a celor care își asumă rolul de a fi adesea criticați pentru opiniile lor numai din dorința de a-și aduce contribuția de cetățeni activi la viața comunității”, a fost anunțul făcut ieri de Ionel Petre.

 

 

Violeta Stanciu