28.07.2016 00:19

Iohannis și Turnul de fildeș

Iohannis și Turnul de fildeș
Galerie foto

GEORGE COANDĂ

 


 

Klaus Werner Iohannis este evident pe tobogan în mare viteză. De la măreție la ridicol n-a avut nevoie decât de un an. Ceea ce ar însemna – după cum spunea Napoleon – doar un pas. Pe care l-a făcut cu frenezie infatuată. Și inconștiență. Inconștiență izvorâtă din neînțelegerea – și sunt destul de blând – rolului de pre- ședinte al românilor.

În loc să audă glasul disperat al poporului, s-a închis, precum o cucuvea speriată, în Turnul de fildeș care este Palatul Cotroceni. Și ca să nu mai fie huiduit de această voce disperată a românilor pe care nu vrea s-o audă – vorba lui Mitică Dragomir, îl doare-n pălărie de ea -, a ales să hălăduiască prin cele străinătățuri, fără niciun beneficiu pentru România, dar tocându-i banii cu o voluptate de prinț arăbesc. Căci doar într-o jumătate de an, conform unui raport al Administrației prezidențiale, pentru hălăduirile peste fruntarii și în lăuntrul țării, a cheltuit, pe banii națiunii peste 1 (un) milion de euro. Aș zice că n-ar fi mare paguba dacă aceste hălăduiri ne-ar aduce un folos, că d’aia e președinte, să se bată pentru mai binele poporului român. Dar până acum a făcut, cum ziceam, doar pagubă, fără să aducă un beneficiu. Iar de popor fuge ca talpa iadului de tămâie.

În schimb, la ordin de pe afară, trage sforile la Palatul Cotroceni pentru înjghebarea unui unic partid de dreapta și asmute DNA-ul pe liderii PSD ca să fie expediați cu celeritate la pușcărie. Scopul total nedemocratic: distrugerea celui mai mare partid al țării. Că e de stânga! Și așa ne întoarcem halucinant la apucături bolșevice. Achtung, herr președinte, nu cu astfel de măsuri vă veți opri prăbușirea pe tobogan! S-ar putea să o accelereze, poporul forțându-vă a vă da demisia. Și nu cred că veți putea, asemenea unuia dintre predecesorii dumneavoastră, Emil Constantinescu, să vă „motivați” prăbușirea din pricina lucrăturilor serviciilor secrete. E timpul – dar nu știu cât vă mai rămâne la dispoziție – să vă treziți. Sfărâmați Turnul de fildeș! Altminteri, istoria poporului român vă va reține doar ca un președinte cu mandat eșuat.