28.08.2019 00:17

Iohannis, criticat pentru lipsa de reacție în cazul Caracal

Iohannis, criticat pentru lipsa de reacție în cazul Caracal
Galerie foto

*Președintele României, Klaus Iohannis, cel mai informat om din statul român, este acuzat că nu s-a implicat suficient de mult în rezolvarea anchetei de la Caracal și se așteaptă de la acesta să înceapă să acționeze mai mult în perioada următoare

*Cei mai mulți dintre dâmbovițenii cu care am stat de vorbă sunt nemulțumiți de atitudinea președintelui României, Klaus Iohannis (sau mai bine zis de lipsa de atitudine!), dar sunt și persoane care i-au luat apărarea șefului statului

 

Ștefan Khalil


În ultima lună, cazul presupuselor crime de la Caracal au pus pe jar întreaga țară! Oamenii sunt revoltați de modul în care autoritățile au acționat în acest caz, mai ales familiile celor două fete dispărute, Luiza și Alexandra, ale căror cadavre nu au fost găsite. Președintele României, Klaus Iohannis, cel mai informat om din statul român, este acuzat că nu s-a implicat suficient de mult în rezolvarea anchetei de la Caracal și se așteaptă de la acesta să înceapă să acționeze mai mult în perioada următoare. Reporterii „Jurnal de Dâmbovița” au stat de vorbă cu numeroși cetățeni, întrebându-i cum comentează lipsa de implicare a președintelui Klaus Iohannis în cazul dispariției fetelor de la Caracal?

 

*În cinci ani de mandat el nu a făcut nimic! De ce ar fi făcut acum? Este un personaj foarte ciudat și am presimțirea că tot cu el ne vom alege la președinție și pentru următorii 5 ani. Tinerii îl plac și se mai găsesc destui nebuni și printre noi ăștia bătrânii să-l voteze, dar nu merită asta.

*Cum nu s-a implicat?! A făcut tot ce a ținut de el, el a trimis cei mai buni anchetatori din țară să se ocupe de acest caz și a fost implicat prin declarațiile pe care le-a făcut, dar mai mult de atât ce putea să realizeze? E vina lui că PSD și ALDE a umplut țara de incompetenți? Ei au fost la guvernare în tot acest timp.

*Pentru că asta este situația actuală în România. Autoritățile se luptă să-i apere pe hoți și pe noi să ne mănânce lumea interlopă, dacă se poate, să scape de noi. Fetele de la Caracal trăiesc, dar nu se vrea găsirea lor. Iohannis nu este interesat de acest caz, în schimb îl interesează și al doilea mandat la președinția României. Să vedem cine îl mai votează!

*Președintele nici nu prea are cum să se implice. Este o acțiune ce ține de Guvernul României, pentru că el controlează instituțiile statului și o face destul de prost după cum vedeți. Iohannis a ieșit și a spus că vor fi sancționați cei care trebuiau să acționeze atunci, la momentul oportun. Mai mult nu avea ce să facă.

*Oare de ce nu se implică Iohannis? Poate pentru că îi sunt indiferenți românii sau să se fi întins caracatița până la el?

*De ce să se implice, când poate să profite de ocazie și să critice guvernarea PSD? Pentru Iohannis, cazul Caracal a fost o bună oportunitate să-și mai facă puțină campanie electorală, dar în același timp și el este afectat. Putea să acționeze și el în mai multe moduri, nu a făcut-o, iar la alegeri va avea de suferit.

*Pentru că  Iohannis e prea ocupat să dea informații nemților și americanilor! Când să se mai ocupe și de țara pe care o conduce? Aveți pretenții prea mari, face și omul ce poate.

*Este o întrebare bună! De ce atâția oameni cu influență nu au nicio reacție? Iohannis a fost și el implicat într-un scandal asemănător, cu copiii vânduți în America. Nu la fel de rău, evident, dar se aseamănă, în orice caz. Nici lui nu i-a plăcut să fie deranjat atunci, așa că nu vrea nici el să deranjeze pe alții.

*Întrebați-i pe cei care l-au votat. Sunt curios ce mai are de gând să facă la următoarele alegeri. Toată țara era înspăimântată și șocată în același timp de ce s-a întâmplat atunci cu Alexandra, fata din Caracal, iar el la vreo două-trei zile a plecat în concediu. Asta este atitudine de președinte?

 

Se pare că cei mai mulți dintre dâmbovițenii cu care am stat de vorbă sunt nemulțumiți de atitudinea președintelui României, Klaus Iohannis (sau mai bine zis de lipsa de atitudine!), dar sunt și persoane care i-au luat apărarea șefului statului privind modul în care a reacționat pentru cazul anchetei de la Caracal. Dâmbovițenii se întreabă totuși cine va avea mai mult de suferit la următoarele alegeri prezidențiale, mai ales după ultimele evenimente care au lovit din plin România.