19.07.2019 00:25

Investițiile prin PNDL, verificate la bucată

Investițiile prin PNDL, verificate la bucată
Galerie foto

❚ Proiectele privind modernizarea unor străzi și extindere iluminatului public la Gura Ocniței se ridică în total la peste 5 milioane lei ❚ Pentru anul în curs, pe proiectele finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, derulat de Guvern, s-a decontat pentru județul Dâmbovița suma de 86.101.067,30 lei ❚ Din totalul celor 407 proiecte aprobate inițial prin PNDL (I și II) pentru județul Dâmbovița, în prezent se află în curs de realizare 245 ❚ Nici proiectele derulate prin AFIR nu au fost lăsate deoparte de conducerea CJD, care a verificat, la Răzvad, în aceeași zi, un proiect privind refacerea unor tronsoane importante de drumuri comunale

 

A.V.


Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Alexandru Oprea, alături de vicepreședintele Alin Manole, a efectuat astăzi, 17 iulie 2019, o vizită de lucru în localitatea Gura Ocniței pentru a vedea stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții „Modernizare străzi, rigole, șanțuri și trotuare în satele Gura Ocniței, Săcuieni și Adânca”, derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II (PNDL). Valoarea investiției este de 4.590.560 lei și este realizată în proporție de 80%. Tot prin PNDL II, în comuna Gura Ocniței se derulează și investiția ”Modernizare și extindere sistem de iluminat public în comuna Gura Ocniței”, în valoare 465.000 lei. Prin intermediul acestui proiect se vor monta atât 921 corpuri de iluminat, cât și avertizări pietonale și stâlpi de iluminat stradal.

Mai bine de jumătate din proiectele PNDL, în curs de realizare

Vizita a continuat în comuna Razvad, unde, se află în desfășurare un proiect derulat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), în valoare de 980.000 Euro. Este vorba despre obiectivul de investiții „Modernizare străzi comunale”, pe un traseu de 8,8 km (Strada Gării – Strada Feșe – Strada Bisericii Răzvad de Jos - DC 16 – Strada Bisericii Răzvad de Sus – sat Gorgota – strada lt. Marinescu – str. ing. Bruneanu. Din totalul celor 407 proiecte aprobate inițial prin PNDL (I și II) pentru județul Dâmbovița, în prezent se află în curs de realizare 245. Pentru anul în curs, s-a decontat suma de 86.101.067,30 lei. Nici proiectele derulate prin AFIR nu au fost lăsate deoparte de conducerea CJD, care a verificat, la Răzvad, în aceeași zi, un proiect privind refacerea unor tronsoane importante de drumuri comunale. „Vizita a continuat în comuna Răzvad unde se află în desfășurare un proiect derulat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), în valoare de 980.000 Euro. Este vorba despre obiectivul de investiții «Modernizare străzi comunale», pe un traseu de 8,8 km (Strada Gării – Strada Fețe – Strada Bisericii Răzvad de Jos - DC 16 – Strada Bisericii Răzvad de Sus – sat Gorgota – strada lt. Marinescu – str. ing. Bruneanu)”, ne-a transmis, printr-un comunicat de presă, Biroul Comunicare Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița.