03.11.2015 00:16

Investițiile micilor întreprinzători aduc bani la bugetul local

Investițiile micilor întreprinzători aduc bani la bugetul local
Galerie foto

❚ ...Dar creează și locuri de muncă, în special pentru cetățenii comunei

ANA MARIA POPESCU


Fondurile europene reprezintă o șansă reală de dezvoltare a unităților administrativ teritoriale! Acest lucru a fost înțeles și de autoritățile locale de la Pietrari care, după ce au decis să participe la înființarea unui Grup de Acțiune Locală, au trecut rapid la etapa a doua, aceea de a-i convinge pe micii întreprinzători din localitate să acceseze fonduri nerambursabile prin GAL „Valea Ialomiței” pentru dezvoltarea de afaceri private, menite să contribuie atât la bunăstarea personală a micilor oameni de afaceri, dar mai ales la dezvoltarea localității.

După ce în comună s-a realizat un depozit modern de fructe pe fonduri europene, acum un alt întreprinzător curajos a reușit să răzbată birocrația din sistem și să realizeze la Pietrari o fabrică de îmbinări masă lemnoasă, creând astfel locuri de muncă pentru cetățenii din comună, dar în același timp și o sursă importantă de venit la bugetul local.

Potrivit edilului de la Pietrari, Cornel Coman, atelierul de producție elemente din lemn este finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și are o valoare totală eligibilă de 176.173 euro, din care 149.747 euro reprezintă finanțare publică prin PNDR, iar restul de bani reprezintă contribuția privată a beneficiarului.

Construcția fabricii de îmbinări masă lemnoasă a durat mai bine de un an și jumătate, iar lucrările au fost executate de SC MOSKON AKEN SRL din București.