11.09.2019 00:25

Investiții sub lupa conducerii CJD

Investiții sub lupa conducerii CJD
Galerie foto

❚ Șantierul de la UM Gară - ce vizează construirea DJ 720E care deservește, printre altele, noul mall – precum și investiția în rețeaua de canalizare din comuna Răzvad au fost ieri luate la bani mărunți de reprezentanții CJD

 

A.V.

 


 

Ieri, șantierul de la UM Gară - ce vizează construirea DJ 720E care deservește, printre altele, noul mall – precum și investiția în rețeaua de canalizare din comuna Răzvad au fost verificate pe teren de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, alături de vicepreședintele Alin Manole și directorul Direcției Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu. Astfel, reprezentanții CJD au verificat ieri stadiul lucrărilor realizate în cadrul proiectului „Extinderea sistemului de canalizare în satele Valea Voievozilor și Răzvad, Comuna Răzvad”, proiect finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. La fața locului, primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru, a precizat: „Marcăm începutul unuia dintre cele mai importante proiecte necesare pentru Comuna Răzvad. Avem aici extinderea rețelei de canalizare. Lucrările au început în urmă cu o săptămână și, după cum vedeți, deja a fost parcursă o stradă. În momentul de față avem, dintr-un necesar de 65 km, doar 12 km de rețea de canalizare. Acest proiect are o valoare de 10.000.000 lei (fără TVA)”. Totodată, referitor la această investiție, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a adăugat: „Am ținut să fim prezenți astăzi, la Răzvad, deoarece proiectul rețelei de canalizare este un proiect pe care Comuna Răzvad îl așteaptă de vreo 30 de ani (…) Sunt 16 km de canalizare, cu precizarea că, pe ceea ce înseamnă drumul național, rețeaua se va realiza pe ambele sensuri ale drumului, rezultând aproximativ 21 km de rețea nouă, în rest pe un singur fir. O altă precizare: proiectul include și branșamentele la limita de proprietate, iar pe ceea ce înseamnă lucrările pe racorduri ale locuitorilor Comunei Răzvad, din casă până la limita de proprietate, aceștia trebuie să achite contravaloarea branșării, urmând să se asigure legătura la rețeaua de canalizare. Același lucru îl avem și pe rețeaua de alimentare cu apă la Gorgota”.

La UM Gară, constructorul a băgat viteză

Vizita de lucru a reprezentanților CJ Dâmbovița a continuat pe șantierul din zona UM Gară, pentru a afla stadiul lucrărilor de modernizare a drumului județean. Comparativ cu ultima vizită a conducerii CJD, urmare a insistențelor acesteia, s-a constatat o îmbunătățire a ritmului lucrărilor la DJ 720E, constructorul suplimentând numărul de utilaje și personal. În acest sens, președintele CJD a reamintit constructorului necesitatea finalizării în cel mai scurt timp a investiției de la DJ 720E, cu atât mai mult cu cât activitatea de realizare a centrului comercial avansează vizibil. Totodată, „în privința calității lucrărilor efectuate, joi, 12 septembrie 2019, este programată prelevarea unor probe cu un laborator atestat pe traseul DJ 720E în vederea analizării acestora din punct de vedere al caracteristicilor fizico – mecanice”, potrivit unui comunicat transmis de Biroul Comunicare, Relații Externe din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița.