10.05.2019 00:22

Investițiile în infrastructura școlară continuă

Investițiile în infrastructura școlară continuă
Galerie foto

 

Ștefan Khalil

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a făcut recent precizări privind situația la zi a investițiilor pe zona educațională. Edilul a vorbit și despre situația elevilor, care trebuie să se mute în alte unități de învățământ, în perioada în care școala acestora este în renovare. Mai mult decât atât, conducerea Primăriei Târgoviște urmărește ca finalizarea și inaugurarea noilor investiții pe zona educațională să se realizeze în acest an.

„La începutul acestei săptămânii am fost împreună cu colegii mei la Școala nr 9, Grigore Alexandrescu, din municipiul Târgoviște pentru a vedea condițiile în care vor fi relocați copiii de la școala Mihai Viteazul la noua unitate de învățământ. Își vor desfășura activitatea la această școală aproximativ un an și pot să spun că lucrurile arată foarte bine acolo. Probabil că niciodată Școala nr. 9 nu a arătat așa de bine ca acum. Plus de asta, nu avem niciun motiv de îngrijorare, în condițiile în care am obținut avizul de la Direcția de Sănătate Publică”, a precizat Primarul Daniel Cristian Stan.

Potrivit acestuia, la Școala Gimnazială nr. 9, Grigore Alexandrescu, au fost schimbate în mai mult de 10 săli de clase geamurile, parchetul, pereții au fost zugrăviți și au fost făcute toate lucrările de igienizare, astfel încât copiii să-și poată desfășura activitatea în condiții foarte bune, atât elevii, cât și cadrele didactice. La nivel de investiții care au fost derulate în municipiul Târgoviște se mai lucrează în cartierul Matei Voievod, la străzile Udrea Bălcescu și Plevnei. Pe ultima dintre ele mai este de turnat un strat de asfalt și în etapa imediat următoare vor intra în execuție străzile Herța și Nifon, din municipiul Târgoviște, pe un proiect de reabilitare, care a început anul trecut și va fi finalizat în vara acestui an. De asemenea, se derulează și câteva lucrări de extindere a rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare în municipiul Târgoviște.

„Iată că avem un an în care se derulează și foarte multe investiții și as mai adăuga faptul că au început și lucrările de amenajare de șantier, la Școala nr. 8, Mihai Viteazul, asta însemnând că în cel mult o săptămână vor debuta și lucrările propriu zise la primul proiect de amploare, de reabilitare a infrastructurii educaționale din municipiu Târgoviște, care vizează o școală gimnazială. Bineînțeles că se mai lucrează la celelalte proiecte pe care noi le avem pe Programul Național de Dezvoltare Locală, la grădinițele 13, 15, la creșa 8, 13, 14, 16 și la baza sportivă de la Colegiul Național „Constantin Carabella”. În această vară, vom înregistra un progres destul de mare la aceste unități de învățământ și sper că spre sfârșitul anului să le putem și inaugura”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.